FOK!games maandoverzicht: september

koei
De maand september begint altijd op 1 september en op 1 september 2004 opende FOK!games zijn virtuele deuren. Aangezien wij alles aangrijpen om een feestje te kunnen vieren en toffe cadeaus weg te kunnen geven hebben we dit begin september van dit jaar ook weer gedaan. Wii are 3 was het motto en nog vrij regelmatig kom je de usericons die voor deze wedstrijd gemaakt zijn tegen.

Na de eerste september volgt de rest van de maand september. Gelukkig is de zomerdepressie voorbij en is er weer keuze genoeg aan nieuwe games. In de aantocht naar de koude decembermaand met lekker eten, maar vooral cadeaus werden er verscheidene persevenementen georganiseerd om de cadeaus voor deze kerst of sinterklaas alvast te kunnen spelen. Zo gingen Social Disorder en Morthill op bezoek bij Sony om hun najaars line-up te testen. Wat ze hier precies gedaan hebben heb je kunnen lezen in de PlayStation end of the year-event-special. De camera-game Eye of Judgment werd hier onder de loep genomen en kwam goed uit de test. Deze digitale tradingcards game werkt snel en goed, en heeft een goed uitgebalanceerd geheel, waardoor geen enkel potje hetzelfde is.

Games die wel veel op hun voorganger lijken zijn Buzz! Mega Quiz en SingStar 90\'s. Beide party games zijn nieuwe delen in een bestaande serie en voegen naast nieuwe vragen of nieuwe liedjes eigenlijk niets nieuws toe. Desondanks zijn het leuke toevoegingen voor een ieder die uitgekeken is op de huidige vragen of liedjes.

Spellen waar meer tijd en energie in is gestoken waren er deze maand ook. Allereerst was er Blue Dragon, de RPG waarmee Microsoft Japan hoopte te veroveren. Hoewel de game een speciale sfeer had en er erg goed uit zag, was het vechtsysteem te ouderwets en eentonig om er een echte topper van te maken. Een game die ook op het verhaalvlak erg goed scoort is Overclocked: A Story About Violence. Lizardtattoo heeft deze game kunnen uitproberen en was erg onder de indruk. De besturing moet nog even getweaked worden, maar als dat gedaan is dan is de game klaar voor de \'adventure of the year\' of misschien wel \'game of the year\'-titel.

Een compleet ander soort titel, maar wel met dezelfde potentie is World in Conflict. Spanky beleefde de koude oorlog opnieuw en vond het een geweldige ervaring die met 92% beloond werd. World in Conflict is een RTS-game met ontbrekende basissen, welke vervangen worden door een erg goede sfeer. Minpuntje is alleen de singleplayer die wel erg gemakkelijk is voor de doorgewinterde RTS-gamer. Hoewel Spanky dus het geluk had de beste game van deze maand te kunnen reviewen, heeft hij helaas ook de pech gehad om het slechtste spel van deze maand te moeten reviewen welke slechts 38% als eindscore had. De UH-1 helicopter speelde de hoofdrol in de saaie, slecht uitgewerkte game Whirlwind of Vietnam: UH-1. Een toffere vlieggame is Warhawk, aldus SocialDisorder. In deze game draait alles om al vliegende je vijanden neer te schieten. De game kan helaas enkel online gespeeld worden, maar daar ligt nou juist de kracht van dit snelle spel. Ondanks deze toffe game is SD niet helemaal tevreden over zijn nieuwste console, zoals je hebt kunnen lezen in De pijn van de PS3-gamer.

De potentiële topper Heavenly Sword werd door Notorious_Roy onder handen genomen. Hoewel Roy toch niet bekend staat als goede gamer was ook hij binnen een paar uur door het spel heen. De eindconclusie was dan ook: erg sfeervol, maar veel te kort. De game scoorde met 77% slechts zes procent hoger dan de Zelda spinoff Freshly-Picked Tingle\'s Rosy Rupeeland. In deze game moet je geld verdienen voor de gaye Tingle, bekend uit the Windwaker. Een game die prima in de categorie \'apart\' past.

Tot slot nog een game die pas in november in de winkels ligt. Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction heeft ervoor gezorgd dat SocialDisorder kwijlend voor een TV zat. Het spel is absurd mooi en bevat goed uitgewerkte gameplay, wat kun je je als gamer nog meer wensen?