Het FOK!games maandoverzicht: mei

J (SocialDisorder)
De zomer met bijbehorende vakantie is in zicht dus gaan jullie gamers wat meer richting de handheld games kijken. Afgelopen maand bleek dat jullie je deze zomer niet hoeven te vervelen, maar liefst twee handheld-games in de top vijf.


Sid Meier\'s Pirates!

De PSP-versie van Sid Meier\'s Pirates! kwam niet alleen in de top vijf, maar ging er ook nog eens met de hoogste score van deze maand vandoor. Strolie75 was door deze game in een vrolijke \'yoho, maties, drink up, drink up, a pirate\'s life for me\'-stemming en gaf hem een score van 88%.
Notorious_Roy deed een kickflip en reviewde Tony Hawk\'s Project 8 gewoon nog een keer, dit keer voor de PlayStation 3. Mede dankzij de SIXAXIS-controls wist deze game te voorkomen dat hij bij de eerste de beste manual of railgrind vol op z\'n gezicht ging, en kreeg derhalve dan ook een score van 86%.


Tony Hawk\'s Project 8 & Marvel Ultimate Alliance

In z\'n mooiste Spider-Man-pyjama ging SocialDisorder samen met andere legendarische superhelden het gevecht met Doctor Doom en kornuiten aan in Marvel: Ultimate Alliance op de PlayStation 3. Ondanks dat het groene gevaar de grote afwezige was in het superheldenfestijn ontving deze game toch een score van 86%.
Web 2.0 is tegenwoordig helemaal hot, maar dat ging lizardtattoo niet ver genoeg. Zij stapte in de volgende versie van realiteit in Sam & Max: Reality 2.0. Een verslavende alternatieve wereld klonk haar te gevaarlijk in de oren, en dus moest het hele internet maar stuk. Dat dat internet kapot maken haar beviel, bleek wel uit de score van 78% die het spel mocht ontvangen.


Sam & Max: Reality 2.0 & Burnout Dominator

Heb je na Johnny Depp wel genoeg piraten gezien, dan kun je op je PSP ook Burnout Dominator halen. De combinatie van hoge snelheid, verkeer ontwijken en relatief ongestraft kunnen crashen beviel Koei wel. Het kon haar ook wel bekoren dat de game teruggreep op de gameplay-elementen uit de eerste twee Burnout-games. Dat alles zorgde ervoor dat de game niet crashte en een score van 78% in ontvangst mocht nemen.