Het FOK!games maandoverzicht: april

koei
Hoewel de PlayStation 3 al in maart in de winkel lag, moesten door wat logistieke problemen de PlayStation 3 reviews nog even geduld hebben, vandaar dat april dan ook helemaal volgestopt zat met PlayStation 3 games, afgewisseld met af en toe een andere game.

We begonnen de maand goed met Ghost Recon Advanced Warfighter 2. Hoewel het verschil met het eerste deel miniem was, biedt ook GRAW 2 een goede game-ervaring. Het spel kon dan ook 87% als oordeel in de wacht slepen. Een dag later stond er alweer een 360-game in de spotlight, maar deze keer een heel ander soort game. Boom Boom Rocket is een muziekgame waarbij het allemaal draait om het op het juiste moment laten ontploffen van vuurwerk. Vanwege zijn originaliteit is deze game zeker het uitproberen van de demo waard. De eerste add-on is ook al gesignaleerd, en als deze een andere muzieksoort biedt dan kan het helemaal een topper gaan worden. Als we dan toch over muziek op de 360 praten, ook de review van Guitar Hero 2 was deze maand te lezen. Ondanks dat de gitaar niet draadloos was, kreeg de game de hoge score van 89%.



GRAW 2 - Fl0w

Een game waar DS-bezitters vol verwachting naar uitkeken was Theme Park DS. Deze pretparksim die een remake was van de oude bekende PC-versie, stelde dikkedorus gelukkig niet teleur. De gameplay is erg goed overgezet en zal de liefhebbers van dit genre een leuke tijd kunnen bieden. Ook deze maand was er weer een nieuwe Pokémon-game, ter afwachting van Pokémon Diamond en Pearl kwan Nintendo met Pokémon Ranger. De vorige Pokémon game, Pokémon Mystery Dungeon, was maar een erg matige game die al snel repetitief werd. Pokémon Ranger is al wel een stuk uitgebreider en interessanter om te spelen, maar ook dit spel kent weinig variatie en is van een heel ander niveau dan de oorspronkelijke Pokémon-games als Blue, Silver en Ruby.

Zoals al eerder gezegd was april de maand van de PlayStation 3-games. Allereerst waren er de twee toptitels van Sony: MotorStorm en Resistance: Fall of Man. Beide spellen zijn echte must haves voor iedereen die een PS3 heeft en van race-games of shooters houdt. Ook Virtua Fighter 5 en Tiger Woods PGA Tour 07 boden een uitstekende speelervaring. Over het algemeen kan wel gezegd worden dat de PlayStation 3 tot nu toe voornamelijk goede spellen heeft voortgebracht. Waar bij de PlayStation 2 veel middelmatige spellen heeft en relatief weinig toppers, is het bij de PlayStation 3 momenteel precies andersom. Hoewel het apparaat erg veel ports heeft, zijn het meestal wel goede ports die hoge cijfers scoren. Naast de gewone games, zijn er ook al een aantal PSN-games gereviewd. Fl0w is een game waarbij je als een soort worm in een psychidelische omgeving andere figuurtjes op kan eten, terwijl je ondertussen een niveau omhoog of omlaag kan om vijanden te ontlopen.
Blast Factor is een soort Geometry Wars-kloon en Super Rub a Dub tenslotte is een lief spelletje waarbij je rubberen eendjes moet bevrijden met behulp van de Sixaxis controller. Allemaal kleine simpele spelletjes die de vijf euro\'s die ze kosten zeker waard zijn! Ook voor de PlayStation 2 zijn er nog een aantal games verschenen. Burnout Dominator is de Burnout die het gat tussen Revenge en de eerste echte next-gen Burnout moet opvullen. De game verscheen dan ook enkel op de PSP en PS2. Burnout Dominator gaat terug naar de roots van het spel, wat zeker door de fans die al langer mee gaan, gewaardeerd zal worden.



Wing Island - S.T.A.L.K.E.R.

De Nintendo Wii had helaas ook deze maand weer niet zoveel te bieden. Het apparaat verkoopt erg goed, maar de hoeveelheid beschikbare games die ook daadwerkelijk de moeite waard zijn ligt erg laag. Afterparty05 besloot Wing Island eens goed onder de loep te nemen, maar ook deze game met potentieel bleek enigzins tegen te vallen. De game moest genoegen nemen met een score van 63%.

Voor de PC-gamers kwamen er deze maand twee grote games. Allereerst was er het lang verwachte S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl. Spanky had hoge verwachtingen voor deze game, maar ondanks de lange ontwikkeltijd, of misschien juist door de lange ontwikkeltijd, viel ook deze game een beetje tegen. De afwerking liet te wensen over en de graphics waren ondertussen ook al verouderd. Het spel had echter wel een originele setting en een goede sfeer en op bepaalde momenten was het ook echt een goed spel. Een typische 76% dus. De tweede grote titel was natuurlijk Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Hele gevechten zijn er intern geweest over wie deze game mocht reviewen en RichardFun was de gelukkige. Hij heeft dan ook flink uitgepakt en Fliepke heeft er nog een mooie pagina achteraan geplakt over het persevent. In het kort kan gezegd worden dat het een erg goede game is, die helaas niet zoveel verschilt van zijn voorganger. Een verdiende 87%.

Naast de reviews was er deze maand ook een zeer spraakmakende column te lezen. Digitaal Vampirisme over warez en de gevolgen voor de gameindustrie. Met nu al 105 reacties is het overduidelijk de spraakmakendste column ooit op FOK!games geweest.