het FOK!games maandoverzicht: december

J (SocialDisorder)
Hoewel de games-wereld vaak afgeschilderd wordt als bloederig en gewelddadig waren de top-games deze maand vooral vrolijk, leuk en kleurrijk. Zo ging Washandje bijvoorbeeld eens het huis uit en de tuin in om piņata\'s te lokken. Dat lukte hem aardig, en hij vond het nog leuk ook, Viva Piņata kreeg vanwege de hoge verslavingsfactor een score van 88%.


Viva Piņata

Terwijl Washandje bezig was met lieve knuffelige diertjes te lokken, ging het er binnen een stuk heftiger aan toe. De klanken van Freebird knalden uit de strategisch opgestelde speakers terwijl Koei en SocialDisorder met alle moeite probeerden de noten bij te houden. Met veel pijn in hun vingers wisten ze nog net een review uit te typen, waarin ze tot de conclusie kwamen dat Guitar Hero 2 een score van 90% verdiende.
Alsof al dat gebeuk op plastic gitaren niet genoeg was, werd Notorious_Roy helemaal actief en ging hij tennissen, bowlen en boksen in Wii Sports. Terwijl de Wii-mote nog aan z\'n pols bungelende typte hij z\'n review van deze bij de Wii geleverde titel, en kwam uit op een 80% score.

Na deze inspanningen greep Notorious_Roy naar z\'n skateboard om iedereen te laten meegenieten van z\'n kickflips, ollies en Benihana-to-melon-to- heelflip-to-nosegrinds in Tony Hawk\'s Project 8. De klassieke gameplay en uitstekende graphics bezorgden deze game een prima 85% score.



Wii Sports

Het was niet allemaal koek en ei deze maand. Terroristen openden de aanval op Las Vegas. Chocobo voegde zich bij Team Rainbow en mocht Sin City helpen bevrijden van het aldaar aanwezige tuig. In Rainbow Six: Vegas gespte hij zich vast en ging hij abseilen van de mooiste casino\'s die Vegas te bieden heeft. Hij is inmiddels veilig en wel teruggekeerd, dus we nemen aan dat de missie geslaagd is. De missie van Ubisoft mag in elk geval wel alvast geslaagd genoemd worden, de game game kreeg van Chocobo een score van 87%.

Over terugkomen gesproken, Notorious_Roy is nog altijd niet terug van z\'n (welverdiende) vakantie op Zack Island...