FOK!gamers unite, BoF is here!

Jasper (Fliepke)
Wat is BoF?
BoF staat voor Band of FOK!kers en is de naam van de Battlefield 2 clan van FOK!. Ontstaan in een topic in GAM, is de clan nu uitgegroeid tot een volwaardige multigaming clan met een eigen subforum op FOK!. Zoals gezegd ligt de oorsprong bij Battlefield 2, dit spel trok enkele tientallen FOK!kers en de groeiende groep actieve spelers zorgde voor een ontspannen maar competitieve sfeer. Na een animo check bleken er zelfs mogelijkheden te zijn om een eigen ranked Battlefield 2 server te huren, een server die in een korte periode erg populair werd.

Het huren van een eigen ranked server luidde een periode van groei in en uiteindelijk ontstond er vraag naar het verenigen van FOK!kers in clanverband. Ferdi (UnleashMitch/FJD) nam deze taak op zich en onder zijn leiding werd Band of FOK!kers opgericht. Daarna gebeurden er veel verschillende dingen. Er werden clanwars gespeeld, er kwamen verschillende evenementen, BoF ontmoette elkaar op verschillende LANs en er werd een grote meeting georganiseerd. De formule van BoF bleek aan te slaan, we bieden mensen de mogelijkheid om mee te doen in een actieve clan waar gezelligheid voorop staat en verplichtingen verboden zijn.




Zoals gezegd sloeg deze formule aan, veel gamers vertelden ons dat we het erg leuk voor elkaar hadden en de opkomst op onze meetings was dermate hoog dat we denken dat we iets unieks toe te voegen hebben als clan zijnde. Dat is voor ons dan ook de reden om het concept over te zetten naar andere spellen om zo een multi-gaming clan op te richten en aangezien onze roots bij FOK! liggen was er bij ons geen enkele twijfel over het podium waarop dat diende te gebeuren: FOK!. Nu kunnen we jullie met grote blijdschap melden dat het ons gelukt is en daarover willen we jullie nu meer vertellen.

Band of FOK!kers – Multigaming voor FOK!kers

Band of FOK!kers een multigaming clan, dit houdt in dat we mensen de mogelijkheden bieden om binnen één clan verschillende games te spelen. Op die manier hopen we een grote groep enthousiaste gamers bij elkaar te brengen zowel online alsook in real life.

De groep gamers die elkaar online willen vinden zitten bij ons zeker op de juiste plaats, dankzij onze sponsors hebben we reeds de beschikking over 6 gameservers en een Teamspeak server. Ook de gamers die elkaar ook in real life willen vinden kunnen bij ons terecht. We organiseren verschillende evenementen, zo gaat er elk jaar een groep BoFers naar LAN parties zoals Regroup en Drome. Daarnaast hebben we al een grote meeting incl. karten en een BBQ georganiseerd en komt er binnenkort nog een verslag van ons meeste recente evenement: een compleet verzorgde dag airsoften en BBQen. Kortom, voor iedereen is plaats binnen Band of FOK!kers




Band of FOK!kers krijgt dus een eigen subforum op FOK!, een eigen plaats om verder te groeien als organisatie. Zoals gezegd maken we een vliegende start met 6 gameservers, allen gehost bij professionele gamehosters, daarnaast staat het eerstvolgende evenement ook al op de agenda. In de toekomst zullen we ook nieuwe games toevoegen aan Band of FOK!kers. Band of FOK!kers biedt enthousiaste gamers dus de mogelijkheid om met de door ons aangeleverde bouwstenen een professionele clan te leiden onder de gezamenlijke vlag van Band of FOK!kers. Kortom, elke game die gespeeld wordt door een groep enthousiaste gamers is een kandidaat om onder de vlag van Band of FOK!kers te komen