FOK! test de Xbox 360

Roy

Aanstaande vrijdag ligt de eerste next-generation console in de winkels: de Xbox 360 van Microsoft. FOK! bespreekt hoe de Xbox werkt, hoe de kwaliteit is en wat je er allemaal mee kan.

We beginnen echter met een korte introductie. Ruim vijf jaar geleden doken de eerste geruchten op over een game-console van Microsoft en deze geruchten werden in 2001 werkelijkheid toen Microsoft met hun Xbox gameconsole kwam. Microsoft werd uitgelachen, verafschuwd en totaal niet serieus genomen. Echter, na een tijdje kwamen er toch wel veel goede games op de machine uit en mede dankzij de kracht en het Xbox Live gedeelte gingen steeds meer gamers een Xbox kopen. Op dit moment heeft de Xbox wereldwijd zelfs meer exemplaren verkocht dan de GameCube van Nintendo, iets dat een geweldige prestatie is voor een nieuwkomer.


De oude Xbox, Microsofts eerste gameconsole

Toch is Microsoft niet geheel tevreden, de PlayStation 2 van Sony is immers oppermachtig en dat komt mede doordat de PS2 als eerste uitkwam denkt Microsoft. Deze tactiek passen ze nu dus zelf toe, ze launchen ongeveer een half jaar voor de Revolution van Nintendo en de PlayStation 3 van Sony. Op dit moment is er al een gigantische hype aan de gang en zijn alle pre-order bundels uitverkocht. Ook in Amerika, waar de console nu ongeveer een week te koop is, is hij compleet uitverkocht. De launch is dus in ieder geval al succesvol te noemen. Maar, wat is de 360 nu eigenlijk? Dat lees je op de volgende pagina\'s.