Harry Potter Gamedag

Jasper (Fliepke)
Kinderen zijn helemaal gek van onze eigen premier. Waarschijnlijk heeft dat niks te maken met zijn daden of zijn woorden, maar vooral met zijn gelijkenis met de immens populaire Harry Potter. Niet alleen de boeken en de films doen het erg goed, maar ook de gelijknamige games vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ter promotie van de nieuwste game “Harry Potter and the Goblet of Fire” (ook wel “Harry Potter en de Vuurbeker” ) had EA op een regenachtige herfstdag een heus Harry Potter evenement georganiseerd en ik mocht er naar toe! Ik mocht zelfs mijn eigen kinderen meenemen, maar ik hoop dat die mini-me’s nog even uit mijn leven blijven.



Het evenement werd georganiseerd in het pittoreske Wijk bij Duurstede in het Kasteel bij Duurstede. Van het kasteel staan eigenlijk nog maar twee torens en een hek overeind, die werden omringd door een kleine slotgracht. De binnenplaats was bij mijn aankomst al gevuld met kleine kinderen die allemaal stonden te dringen om een van de torens te betreden en zich in te schrijven voor deze dag. Het was hoog tijd voor een bak koffie.

Nadat alle kinderen netjes geregistreerd waren, werden ze opgedeeld in een aantal groepen die allerlei activiteiten moesten doen om zo de ultieme “Harry Potter”-gamer van Nederland te worden en een heuse Nimbus 2000 te winnen. De opdrachten verschilden van het tekenen van iets uit Harry Potter tot het zo snel mogelijk rond een parcours te rennen waar Telekids nog wat van kon leren. Het leukste was eigenlijk de medewerker van EA die zich de longen uit zijn lijf moest rennen om die kinderen bij te kunnen houden.




Er waren niet alleen opdrachten, maar ook een voorstelling van een kerel die hele leuke trucjes deed met een glazen bol. Dat vond ik zelfs leuk om te bekijken. Natuurlijk waren er ook een aantal demopods opgesteld waar je de game zelf op kon spelen, want daar ging het natuurlijk allemaal om. Dat kon de kinderen volgens mij eigenlijk niet zo heel veel boeien, want ze konden ook naar hartelust graaien in allerlei bakken gevuld met snoep en zich dood drinken aan blikjes frisdrank. Gevoed door dit suikergasme werden de kinderen lekker opgefokt en steeds wilder. Wie wil er nu niet een Nimbus 2000 winnen?


Uiteindelijk won Rogier Strijbis uit Hilversum de Toverschool Toernooi beker, de echte Nimbus 2000 en natuurlijk de game van “Harry Potter en de Vuurbeker”. De twee creatievelingen Pip Zee en Maaike Mud wonnen met hun Harry Potter tekening allebei een leren Harry Potter schooltas. Wij van FOK!games feliciteren alle prijswinnaars van harte met deze leuke prijzen. De dag was weer voorbij en het was tijd om naar huis te gaan.