SSX On Tour presentatie

Woensdag 16 september hield Electronic Arts een sneakpreview van het spel SSX On Tour. En wat is nou een betere locatie voor de presentatie van dit vierde deel in de reeks dan in de echte sneeuw. Althans, de echte sneeuw van Snowworld Zoetermeer. Ik had het ook meer gewaardeerd als we gewoon een reisje hadden gekregen richting het Zwitserse Saas Fee bijvoorbeeld, maar dit is een goede tweede.
Het begon ’s middags rond een uur of vier. In de bar van het complex stonden consoles opgesteld waar we een soort uitgebreide demo konden spelen van het spel. Na een tijdje spelen, wat foto’s maken en een drankje te hebben genuttigd, begon de presentatie.
Deze presentatie kwam er kort gezegd op neer dat SSX On Tour mega cool en super vet is en dat jij de king van de piste bent. Lang gezegd werd er uitgebreid ingegaan op de details en achtergrond van het spel. Het doel van het spel, de immer gewaardeerde gameplay en ontwikkeling werden breed uitgemeten. Aan de hand van filmpjes en beschrijvingen werd de game aangeprezen als een ervaring die je je hele leven bij zal blijven. Nu denk ik niet dat dit daadwerkelijk het geval zal zijn, maar het moet gezegd worden dat dit spel er zeker fantastisch uitziet en naar mijn mening toch wel het beste deel uit de reeks gaat worden. De nadruk van de presentatie lag vooral op het ‘Rulen’ van de berg, dat het er om draait dat je de beste wordt en respect krijgt van de andere boarders. Misschien niet al te origineel, maar daardoor zeker niet minder leuk. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat. Verder werd er ook redelijk uitgebreid aandacht besteed aan de samenwerking met O’neill. Dit sportmerk is terug te zien in het spel op reclameborden en via de kleding van de riders. Je kunt ook spelen met het team van O’neill. Voor een uitgebreider verslag van het spel, raad ik je aan de preview te lezen.


Na deze presentatie werd ons een broodje worst in de hand geduwd (wat best welkom was, want ik had nog niet gegeten) en werd ons verzocht naar de piste te gaan. Onderaan de piste stond een DJ opgesteld die lekker z’n ding deed en het aanwezige publiek voorzag van een opzwepend deuntje. Toen was het de beurt aan de riders zelf. Het snowboardteam van O’neill, met bekende Nederlandse namen als Erik van Kammen en Pim Stigter, had zich bovenaan de piste opgesteld om even een demonstratie te geven van hoe het echt moet.
Op de piste was een big-air schans gebouwd met een gap van een meter of tien in het midden. Geen kleine jongen dus. Voor de riders bleek dit weinig voor te stellen en met weinig moeite (of zo doen ze het lijken in ieder geval) werden bizarre tricks als backside 5’s, backflips en underflips uitgevoerd.

Na deze show krijgen wij zelf ook de kans om nog even te boarden. Dit was hét moment waar ik op had zitten wachten, want voor mij was het ook al weer lang geleden en ik kon niet wachten! In het begin eerst nog maar een paar keer het oefenweitje op en af geweest, aangezien op de andere baan onze jongens van O’neill nog druk aan het blazen waren op de schansen en grindbuizen. Leek me niet zo handig om nou daar meteen tussen te duiken. Gelukkige waren de meeste van hen een tijdje later opgerot, dus kon ik ook even kijken wat ik er nog van bakte.

EA heeft met deze sneak weer eens bewezen dat ze wel weten hoe ze hun games onder de aandacht moeten brengen. Namelijk, het publiek zelf kennis laten maken met de sport. Ik vond het in iedere geval een interessante dag die in het teken stond van een nog interessantere game. 21 oktober zijn we echt aan de beurt .