EA Hot Summer Night

Marco (MrSubtle)
De EA Hot Summer Night - een feestelijke traditie die een jaar geleden werd gestart - vierde twee weken geleden haar eerste verjaardag. FOK!games reisde af naar het warme San Francisco en dronk een glaasje mee in de tuin van het gebouwencomplex van Electronic Arts.

vliegtuigAirportTaxi
De reis begon met een aangename vlucht van Schiphol naar San Francisco International Airport, gevolgd door een korte taxirit naar de prachtige omgeving van San Francisco Bay waar een schitterend vier sterren-hotel ons wachtte. Om bij te komen van de jetlag werd gebruik gemaakt van de faciliteiten van het hotel, zoals het verwarmde zwembad en natuurlijk de bar. Laten we jullie echter niet vermoeien met een saai reisverslag, want ook wij waren gewoon nieuwsgierig naar het kantoor van EA.

EAlogoWelkomsthalIngang
Vanuit het hotel is het gebouw van EA op loopafstand. De ingang van het hoofdgebouw is indrukwekkend; een lang pad leidt ons naar de deur waarboven een groot EA-logo prijkt. De welkomsthal is spannend donker en vol primaire kleuren. De rest van de Nederlandse en Belgische pers kijkt rond, duidelijk onder de indruk van het schouwspel. Door glazen deuren komen we uit in een hoge hal die iets wegheeft van een centrale hal van een luchthaven. De grote open hal bestaat uit stalen balken en enorme glazen muren en in de hal vinden we tientallen journalisten van over de hele wereld. Lange banners van eerdere games hangen aan de muur en verraden voor het eerst dat het om een uiterst professioneel bedrijf gaat dat zorgt voor computerentertainment.

halmediatheekHal2
Vanuit de centrale hal zien we een grote kantine, maar ook de \'mediatheek\'. Rijen met kasten, elk vol met honderden, misschien wel duizenden games. Kwijlend lopen de journalisten door de gangpaden, enthousiast graaiend tussen de games. Rijen met games ingedeeld per console. Van de oudste PC titels tot de nieuwste Xbox games, alles is te vinden. De muren zijn versierd met prijzen, trofeeën en ingelijste diskettes. Om je heen hoor je mensen willekeurige oude gametitels roepen, waarna weer een oud doosje uit de kast wordt getrokken. Alleen hierom wil je al bij EA werken! Aan de andere kant van de grote hal bevindt zich een gameroom. Grote plasmaschermen hangen in het midden van de kamer. Een breed leren bankstel ervoor zodat je lekker kunt gamen uiteraard. In de kamer zijn de plasmaschermen echter misschien nog het minst interessant, want behalve de pooltafel, voetbaltafel en airhockey vinden we er oude arcadekasten. Een snel potje Tetris tegen een collega-journalist op een oude arcadetafel, maar dan snel weer verder! Hoe langer je rondloopt in het EA-gebouw, hoe meer duidelijk wordt dat EA zorgt dat haar werknemers constant creatief gestimuleerd worden. Wanneer we door de panden lopen komen we bioscoopzalen en een grote gym tegen, en in een van de kantoren zien we zelfs een basketbalpaal staan. Buiten is er een basketbalveld en zijn er twee zandvolleybalvelden en ook een enorm groot grasveld ontbreekt niet zodat een potje football tot de mogelijkheden behoort.