Good vs. Evil

Jasper (Fliepke)
Je kiest voor het goede als je ziet dat bandieten je vader vermoord hebben en je wilt wraak nemen op de slechterikken die dat gedaan hebben! De beste manier om het tegen het kwaad op te nemen is om het tegenovergestelde te zijn, namelijk puur goed zijn.



Je goedheid komt op verschillende manieren tot uiting. Natuurlijk help je iedereen die je hulp nodig heeft zoals de dorpelingen die lastig gevallen worden door wespen of pestkoppen. Verder probeer je al het kwaad in de wereld te vernietigen door alle bandieten die je tegen komt te vermoorden. Ook praat je graag met iedereen die om aandacht verlegen zit en schop je natuurlijk geen kippen weg of eet je kuikentjes.

Naast het doen van goede daden zijn er ook andere manieren om je goedheid te verbeteren. Door het spel heen kan je tattoo-kaarten verzamelen die ervoor zorgen dat je er aantrekkelijker en minder angstaanjagend uitziet. Met een fire monkey tattoo op je rug stijgt je aantrekkelijkheid ineens met 51 punten.
Je kan ook je aantrekkelijkheid verbeteren door je haar op een bepaalde manier te laten knippen. Vreemd genoeg hebben de inwoners van Albion hier hele andere ideeën over dan de standaard Nederlanders. Kale mensen worden namelijk gezien als meest aantrekkelijk en minst angstaanjagend.
Naast je haar en je tattoo\'s heeft je kleding ook invloed op je aantrekkelijkheid. Zo maakt een villagerpak je aantrekkelijker dan een banditpak.
Tot slot is er ook nog de tempel van Avo. Voor elk geldstuk dat je hier doneert verbetert je goedheid een beetje en als je veel geld doneert dan ontvang je meer dan alleen maar goedheid.




Het gevolg van erg goed zijn is dat iedereen graag met je praat en je waardeert. Ook word je vaak met applaus onthaald als je een dorpje binnenkomt. Als je hierbij ook nog erg aantrekkelijk bent dan wil ook iedereen gelijk met je trouwen. Natuurlijk trouw je wel maar één keer en blijf je eeuwig trouw zoals dat hoort bij goede mensen. Als je op een gegeven moment erg goed bent dan zal er een halo boven je hoofd verschijnen.




Het spel helemaal doorspelen als goed persoon is best moeilijk. Af en toe zul je toch per ongeluk een dorpeling raken met je zwaard. Ook mag je geen tonnen openbreken of kasten doorzoeken want deze leveren allemaal negatieve punten op. Hierdoor kun je geen gebruik maken van dingen waar een slechte held wel gebruik van kan maken. Hoewel het wel reëel is dat je af en toe slechte punten moet krijgen is dit wel erg jammer omdat het daardoor onmogelijk is om puur goed te zijn.