[Fotoreportage] Loveland 2009

Thomas (Xilantof)
Deze zaterdag was de 4e editie van Loveland. Laat ik beginnen met het bedanken van alle vrouwen namens de aanwezige mannen. Jullie zagen er lovely uit! Het weer was fenomenaal, de muziek heerlijk en de sfeer fantastisch.

Het ene moment sta je te genieten van een Coldplay remix bij de T-Dansant stage waar iedereen op uit zijn dak gaat, het andere moment hoor je ‘There’s a monster…’ bij de Fire! stage. Persoonlijk wilde ik Robin ‘Jaydee’ Albers horen, aangezien zijn eeuwige klassieker ‘Plastic Dreams’ simpelweg geniaal is. Robin stelde niet teleur en toen hij Plastic Dreams draaide, was het even geen fotograferen maar dansen!

Voordat Jaydee draaide hebben we even bij Per geluisterd in de Warehouse arena en zijn retro feeling was zeker erg lekker! Erick E is ook op festivals een vaste stop en we hebben een dappere poging gewaagd om de Dutch House Arena in te komen. De sfeer was prima en de hele tent ging letterlijk los. Tot ruim buiten te tent was de Dutch House arena gevuld en gezien de lineup was dat logisch. Een DJ geweld van topklasse maakte van deze arena een gewilde locatie. Wat voor mij persoonlijk ook nieuw was, was de Smirnoff Silent Disco. Hier draaiden twee of drie DJ’s tegelijk en kreeg elke bezoeker een koptelefoon. Je hoorde hier dus geen muziek, maar iedereen liep te dansen met een koptelefoon op. Met deze koptelefoon kon je switchen tussen de DJ's waardoor dus niet iedereen in het zelfde ritme stond te dansen. Een erg leuk concept wat ook goed viel bij de bezoekers!

Tussendoor wilden we af en toe even relaxen en ook daar had de organisatie van Loveland aan gedacht. Loveland heeft ook veel aandacht voor de creatieve en gezonde kant. Op de twee eilanden kom je je laten masseren, heerlijke smoothies halen, deelnemen aan kanowedstrijden, je onder handen laten nemen door een groep visagistes, of naar spannende verhalen luisteren. Een andere erg leuke afleiding was de paaldanscompetitie, die door onder andere Horace Cohen gehost werd.

De pool area was qua aankleding onze favoriet. Het halve zwembad was een drijvende dansvloer, en de andere helft was voor de verkoeling (waar dankbaar gebruik van werd gemaakt!). De stage was voor een stuk hangend over het zwembad, en naast de stage schommelden zeer leuke vrouwen. Qua aankleding zat het sowieso wel goed. Overal bubbelmachines en mooie vrouwen op schommels. De rookkringenmachines (is dit een nederlandsch woord?) in Warehouse Arena waren een erg leuke en originele touch!

Al met al een super mooi en strak neergezet festival, en ik kan niet wachten op volgend jaar!



Tekst: Jeroen (www.phreud.net)
Foto's: Thomas en Jeroen