Interview winnaar kerstverhalenwedstrijd

Veerle (Volpez)


Dit jaar is de kerstverhalenwedstrijd gewonnen door Jeanny Janssen-Jacobs, schrijfster van het kerstverhaal Ver weg dichtbij. In het verhaal wordt duidelijk gemaakt dat hoe ver moeder en dochter geografisch gezien ook van elkaar vandaan wonen, de emotionele verbondenheid altijd zal blijven bestaan. Ver weg blijkt nog steeds dichtbij te zijn. Voor de schrijfster een troostrijke conclusie.

Over de schrijfster
Jeanny begon met schrijven in haar puberteit en de afgelopen vijftien jaar is zij steeds meer gaan schrijven, het liefst korte verhalen. In 2006 heeft haar schrijflust geresulteerd in een boek met de titel AAN KANT, dat gepubliceerd werd onder de schrijversnaam Jeanny Jacobs. In het boek beschrijft Jeanny de bewustwording van een kind van z’n derde tot veertiende levensjaar tegen een Zuid-Limburgse katholieke achtergrond.

De inspiratie voor het kerstverhaal haalde Jeanny deels uit haar eigen ervaringen, aangevuld met haar fantasie. Welk deel van het verhaal werkelijkheid is en welk deel door de schrijfster fantasievol ingevuld werd, blijft volgens Jeanny ‘het geheim van de kok’.

Nog geen FOK!ker
Voorafgaand aan het interview was Jeanny niet bekend met FOK!. Na even rondgekeken te hebben, verbaasde zij zich over de felheid en afkeurende bewoordingen van de gebruikers.
Zij zegt zich er ook meer bewust van te zijn geworden dat er een grote diversiteit aan smaken en voorkeuren bestaat en dat het onmogelijk is om als schrijver iedereen te plezieren.

Meer informatie over de kerstverhalenwedstrijd is hier te vinden.