[Fotoreportage] Ian Parker

Ian Parker speelt al sinds 1993 in diverse bands gitaar. Naast een aanleg voor de gitaar kwam hij erachter dat nummers schrijven ook zijn ding is. De laatste jaren tourt hij samen met bassist Steve Amadeo, drummer Wayne Proctor en ‘Morg’ Morgan op de toetsen door onder andere Nederland, USA, UK en Zwitserland.

Dit optreden was in kroeg ‘De Noot’ in Hoogland. Het was een speciale kickoff van zijn Nederlandse akoestische tour, want Ian werd 32. Bij het betreden van het podium begon iedereen dan ook Happy Birthday te zingen. Vanwege de kickoff en zijn verjaardag, waren ook veel leden van de fanclub van Ian aanwezig, wat voor Ian ook speciaal was.

De laatste jaren is hij in de blues scene erg succesvol. In dit optreden laat hij zien dat hij zijn grenzen aan het verleggen is. Uitstapjes naar Rock ’n Roll en andere genres lieten duidelijk zien dat hij over de grenzen van de blues aan het kijken is naar nieuwe uitdagingen. Het hokje blues is te klein aan het worden voor deze gitaartovenaar.


Het akoestische optreden was dan ook een mengeling van nieuwe nummers, oude successen en een covernummer, uitgesmeerd over verschillende stijlen. Bekende nummers van hem zoals ‘The Fire’ en ‘Don’t hold back’ waren echt geniaal, en de rumoerige kroeg werd even stil.

De marathonsessie van 150 minuten zuivere speeltijd bevatte ook een persoonlijke coverfavo van me, Hallelujah van Leonard Cohen. Deze had ik al eens gecovered gehoord door Sarah Bettens, en Ian was ook zeer indrukwekkend.



Een speciaal tintje was dat in De Noot een glazen scheidingwand is gemaakt met daarop diverse Guitar Heroes zoals Hendrix. Op een van de panelen is een foto van Ian te zien, gemaakt door een FOK!fotografe: Angela de Graag.

Het is naar mijn mening alleen een kwestie van tijd voordat Ian ook bij het grote publiek doorbreekt. Zijn nummers combineren goeie teksten met dito muzikale ondersteuning. Ik kan zeker aanraden om een keer op Youtube eens wat nummers te bekijken van hem. Het was zijn verjaardag, en Ian en de band hebben naar mijn mening ook zeker flink getrakteerd!













Tekst en foto’s door Freud en foto’s van An24 Lees meer en maak zelf een review in het Review & productbeoordelingen subforum