Nieuw te streamen in augustus

De grote streamingboeren pakken flink uit deze maand in de hoop jouw aandacht niet te verliezen. Van comicverfilmingen tot fantasyseries, en soms zelfs een combinatie ervan, plus complete filmseries en nieuwe originele films. Een (immer incomplete) greep uit het aanbod van augustus.

Netflix

Vlak voordat de grote concurrenten met hun nieuwe fantasyseries komen, brengt Netflix hun grote nieuwe fantasytitel uit: The Sandman (5 augustus), gebaseerd op de DC Comics/Vertigo-serie van Neil Gaiman. De serie is een rijke, karakter-gedreven mix van mythe en donkere fantasie waarbij we in tien epische afleveringen de vele avonturen van 'Dream' volgen.

Wanneer we onze ogen sluiten is er een wereld die op ons wacht, een wereld vol dromen. Hier geeft The Sandman, Master of Dreams (Tom Sturridge), vorm aan al onze diepliggende angsten en fantasieën. Wanneer Dream onverwacht gevangen wordt genomen, gebeuren er tijdens zijn afwezigheid een reeks gebeurtenissen die twee werelden - ‘Dreaming’ en ‘Waking’ - veranderen. Om dit te herstellen moet hij door verschillende werelden en tijdlijnen reizen om de chaos die zijn afwezigheid heeft veroorzaakt terug te draaien.

Als je klaar bent met The Sandman is er nog een vleugje fantasy over in het derde (en laatste) seizoen van Locke & Key (10 augustus). Ook van Never Have I Ever is er een derde seizoen, dat te zien is vanaf 12 augustus.

Jamie Foxx speelt in Day Shift (12 augustus) de rol van een hardwerkende vader die niets anders wil dan een goed leven bieden aan zijn slimme dochter. Maar zijn alledaagse baan als zwembadschoonmaker in San Fernando Valley is een dekmantel voor zijn echte bron van inkomsten: het jagen op en doden van vampieren als lid van een internationale bond van vampierjagers. De cast bestaat verder uit Natasha Liu Bordizzo, Meagan Good, Karla Souza, Steve Howey, Scott Adkins en Oliver Masucci.

Op 5 augustus wordt de Nickelodeon-animatiefilm Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie beschikbaar.

Heb je je ooit afgevraagd hoe je leven eruit zou zien als je compleet andere keuzes zou maken? Je kunt het zien in de romantische film Look Both Ways (17 augustus), die je op een hele nieuwe manier naar de wereld laat kijken. Op de avond van Natalie’s (Lili Reinhart) afstuderen splitst haar leven zich in twee verschillende werkelijkheden: één waarin ze zwanger raakt en in haar geboortestad blijft, en een andere waarin ze niet zwanger raakt en naar Los Angeles verhuist. Op beide wegen ervaart Natalie levensveranderende liefde, jaagt ze haar droomcarrière als kunstenares na en herontdekt ze zichzelf.

Fans van Tom Cruise kunnen per direct hun lol op, want vanaf vandaag zijn Top Gun, The Mummy en de Mission: Impossible films te zien. Naast overigens Mees Kees, Mees Kees in de Wolken en Mees Kees op Kamp; ook te zien vanaf vandaag, voor wie niet kan wachten tot de 26e (zie onder bij Disney+).

HBO Max

Wil je nog even opwarmen voor de prequel? Vanaf vandaag hebben alle seizoenen van Game of Thrones een upgrade gekregen naar 4K UHD, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos, waarin overigens ook House of the Dragon (22 augustus) te zien zal zijn. Die serie is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen.

Vanaf vandaag is de DC-serie Pennyworth, over de jonge jaren van Bruce Waynes trouwe butler, verhuisd naar HBO Max. Beide seizoenen zijn toegevoegd; een derde seizoen is in de maak.

Industry (2 augustus) volgt een groep jonge bankiers terwijl ze hun identiteit smeden binnen de heksenketel van het Londense kantoor van de internationale bank Pierpoint & Co. De serie keert terug voor een tweede seizoen, waar Harper, Yasmin en Robert nieuwe bedrijven moeten aansturen en nieuwe allianties moeten sluiten, zowel binnen als buiten het kantoor, terwijl Pierpoint en zijn junior bankiers proberen elk voordeel te behalen in een post-COVID-wereld.

Oudere series die nu ook op HBO Max te zien zijn, zijn deze maand Sherlock (3 seizoenen, 11 augustus), Misfits (5 seizoenen, 13 augustus), de Amerikaanse The Office (9 seizoenen, 15 augustus) en The Big C (4 seizoenen, 15 augustus).

Fans van Dan Brown kunnen vanaf 6 augustus The Da Vinci Code, Angels & Demons en Inferno kijken. Op 7 augustus wordt Baby Driver toegevoegd.

Disney+

Prey (5 augustus), het nieuwste deel in de Predator-franchise, is een geheel nieuwe actiethriller die zich 300 jaar geleden afspeelt in de Comanche Nation. Het is het verhaal van een jonge vrouw, Naru, een sterke en zeer bekwame krijger die is opgegroeid in de schaduw van de meest legendarische jagers die door de Great Plains zwerven. Wanneer gevaar haar kamp bedreigt, gaat ze op pad om wanhopig haar volk te beschermen tegen het dreigend gevaar. Ze achtervolgt en confronteert haar prooi, die een hoogontwikkeld buitenaards roofdier blijkt te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal, wat resulteert in een wrede en angstaanjagende krachtmeting tussen de twee tegenstanders.

Disney heeft weer wekelijkse toevoegingen van het Marvel Cinematic Universe op stapel staan voor augustus. Het begint op 18 augustus met She-Hulk: Attorney At Law. Hierin volgt de kijker Jennifer Walters, een dertigplus en single advocate die toevallig ook de supergrote en sterke hulk blijkt te zijn. Deze negendelige serie verwelkomt meerdere MCU-veteranen, waaronder Mark Ruffalo als Smart Hulk, Tim Roth als Emil Blonsky/the Abomination en Benedict Wong als Wong.

Fans van Mees Kees kunnen hun lol op, zo aan het einde van de zomervakantie, want op 24 augustus wordt Mees Kees: de serie toegevoegd, gevolgd op 26 augustus door de films Mees Kees, Mees Kees Op Kamp, Mees Kees Op De Planken, Mees Kees Langs De Lijn en Mees Kees In De Wolken.

Ook te zien: De Beentjes van Sint Hildegard (5 augustus), de animatieserie I Am Groot (10 augustus) en de LEGO Star Wars zomervakantiespecial (5 augustus).

Amazon Prime Video

Thirteen Lives (5 augustus), geproduceerd door Ron Howard, vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldwijde reddingsactie van een Thais voetbalteam dat tijdens een onverwachte regenbui vast kwam te zitten in de Tham Luang grot. Geconfronteerd met onoverkomelijke problemen, zal een team van 's werelds meest ervaren en ervaren duikers - bij uitstek ervaren in het navigeren door het wirwar van ondergelopen, smalle grot tunnels - samen met Thaise troepen en meer dan 10.000 vrijwilligers een benauwende redding van de twaalf jongens en hun coach uitvoeren. Met een ongelofelijke inzet en terwijl de hele wereld meekijkt, begint de groep aan hun meest uitdagende reddingsactie ooit, waarbij ze de tomeloze kracht van de menselijke geest laten zien.

In de serie A League of Their Own (12 augustus), geïnspireerd op de gelijknamige filmklassieker van Penny Marshalls, wordt het verhaal verteld van een generatie vrouwen die ervan dromen om professioneel honkbalspeelster te worden. De serie gaat dieper in op thema’s als gelijkheid en seksualiteit, en volgt de reis van verschillende vrouwen die ieder hun eigen weg zoeken naar het honkbalveld, zowel in de competitie als het leven daarbuiten.

In Samaritan (26 augustus) vermoedt dertienjarige Sam Cleary (Javon "Wanna" Walton) dat zijn mysterieuze en teruggetrokken buurman Mr. Smith (Sylvester Stallone) eigenlijk een legende is die zich in het volle zicht verborgen houdt. Twintig jaar geleden werd de supersterke buurtwachter van Granite City, Samaritan, dood gemeld na een vurig gevecht in een pakhuis met zijn rivaal, Nemesis. De meesten geloven dat Samaritan in het vuur is omgekomen, maar sommigen in de stad, zoals Sam, hebben hoop dat hij nog leeft. Nu de criminaliteit toeneemt en de stad op de rand van chaos staat, maakt Sam het zijn missie om zijn buurman uit zijn schuilplaats te lokken en de stad van de ondergang te redden.

Apple TV+

De animatiefilm Luck (5 augustus) draait om het verhaal van Sam Greenfield (Eva Noblezada), de grootste pechvogel in de wereld. Wanneer ze het Land of Luck ontdekt, moet ze samenwerken met de magische wezens die daar wonen om van haar pech af te komen. Andere stemmen zijn ingesproken door Simon Pegg; hij is een gelukbrengende zwarte kat uit het Land of Luck, en Whoopi Goldberg; zij is het hoofd beveiliging.

Five Days at Memorial (3 afleveringen op 12 augustus, daarna wekelijks tot 16 september) is gebaseerd op ware gebeurtenissen in New Orleans na de natuurramp met de orkaan Katrina. Wanneer het water steeg, de stroom uitviel en de hitte tot ongekende hoogte steeg werden de uitgeputte medewerkers van een ziekenhuis voor keuzes gesteld waar ze nog jaren de gevolgen van zouden voelen. Met Vera Farmiga, Cherry Jones, Julie Ann Emery en Michael Gaston.

Het komische moordmysterie Bad Sisters (2 afleveringen op 19 augustus, daarna wekelijks tot 14 oktober) speelt zich af langs de Ierse kust. De serie volgt de levens van de zussen uit de titel, die na de voortijdige dood van hun ouders dichter bij elkaar komen en zweren elkaar altijd te beschermen. Met (bedenker) Sharon Horgan, Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene, Eve Hewson en Claes Bang.

Update

Dit bericht is op 4 augustus bijgewerkt met de informatie dat She-Hulk niet op 17 augustus, maar op 18 augustus start.