Vijf gametips voor de maand maart

4. WWE 2K22

Als er een sportgame is die een extra jaartje ontwikkeling nodig had dan was het WWE 2K wel. WWE 2K20 was namelijk vergeven van de glitches en bugs en men speelde het eigenlijk alleen nog om eens een avondje te lachen. Ontwikkelaar Yuke is weg en is hun eigen worstelgame gaan ontwikkelen. Daar zat 2K Games: een franchise met vast een dure licentie maar zonder ontwikkelaar maar wel met boze spelers omdat hun game kapot was.

Gelukkig stapte Visual Concepts in de ring en beloofde beterschap. Met NBA 2K weten ze wel raad, maar met een sterk verouderde codebase en ook geen kennis van hoe het allemaal geprogrammeerd werd besloten ze dat ze toch echt een extra jaar nodig hadden om WWE 2K gevechtsklaar te maken. Dus geen WWE 2K21, maar wachten op WWE 2K22. En nu is het dan zover, en er zal door worstelminnend gameland gekeken worden of de franchise weer op niveau is.

Waar ik zelf naar uitkijk is de nieuwe GM-mode. Je mag zelf de baas over WWE spelen en matches opzetten. Niet alleen de venue, maar ook wie gaat wat voor soort wedstrijd spelen en je regelt ook alle spektakel eromheen. Je krijgt ratings voor een match en hoe hoger hoe meer het oplevert en hoe meer en beter jij het weer kunt regelen voor verdere matches. Dit jaar is er weer een Showcase met Rey Mysterio, zodat je belangrijke momenten uit zijn worstelcarrière kunt naspelen. Maar waar iedereen het meest benieuwd naar is: is het spel nu verlost van de vele glitches en bugs? We gaan het vanaf 11 maart weten wanneer WWE 2K22 uitkomt op PlayStation 4, Playstation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.