Vijf gametips voor de maand februari

6. Elden Ring

Natuurlijk staat Elden Ring in onze gametips. De halve gameswereld kijkt reikhalzend uit naar de nieuwste game van From Software. Dat is logisch, want Elden Ring ziet er fantastisch uit. Veel gameplaymechanieken van het vechtsysteem zijn niet veel anders dan in de Dark Souls-game, maar dit keer is er een open wereld.

Wij hadden het geluk om afgelopen november de bèta te mogen spelen en daaruit konden we al opmaken dat het open wereld-experiment goed uitpakt. De 'Lands Between' zit vol leuke optionele activiteiten zoals mini-dungeons. De game is niet alleen qua omgevingen meer open; je kunt dit keer ook veel meer de vaardigheden je personage customizen. Je investeert nog steeds in stats, maar dit keer ben je vrij om veel meer te experimenteren met allerlei verschillende wapens.

De vraag is straks of Elden Ring ook fantastisch blijft bij een speelduur van meer dan vijftig uur. Is de uitdaging behouden gebleven? Valt er ook echt straks veel te ontdekken? Bevat de open wereld meer verrassingen? We gaan het zien als Elden Ring op 25 februari uitkomt voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en pc.