Vijf gametips voor de maand november

5. Battlefield 2042

Eind november is het dan zover, dan komt de langverwachte Battlefield 2042 eindelijk uit. De demo van afgelopen maand leverde hilarische filmpjes op, maar hopelijk leveren EA en DICE straks een strak en serieus eindproduct op.

Battlefield 2042 neemt een sprongetje in de tijd en dat is aan alles te merken. De voertuigen zijn wat realistischer en de wapens futuristisch. De maps zullen groter dan groot zijn en krijgen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld tornado's. Ook doen de grapling-hook en wingsuit hun intrede, dus je kunt op hoge daken komen en er ook weer makkelijk vanaf. En anders pak je toch een helikopter?

Verder wordt het nieuwe wapensysteem een feestje. On the fly je wapen aanpassen zonder uit de game te gaan wordt leuk. Ga je een gebouw in, zet dan snel een demper op. Ga je op lange afstanden schieten, zet er dan snel een scope op. Zonder ook maar in het hoofdmenu te moeten kloten of te moeten respawnen.

Oke, de bèta was misschien niet het visitekaartje die DICE af wilde geven. Maar de core gameplayelementen zaten er wel allemaal in. Waar we het meeste naar uitkijken is om straks met ons team een tank te pakken en iedereen af te schieten. Want dan is Battlefield op zijn best.

Battlefield 2042 is vanaf 19 novemter te koop voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series en pc.