Vijf gametips voor de maand november

4. Sherlock Holmes Chapter One

Developer Frogwares is al jaren bezig om de verhalen van Sherlock Holmes te vertalen naar bitjes en bytejes en in Sherlock Holmes Chapter One gaat ze dat nog eens een keer doen. En als je van een goed verhaal houdt en puzzels wilt oplossen, dan kan dit wel eens de game voor jou zijn.

Sherlock Holmes gaat dit jaar op vakantie naar Cardona, een eilandje ergens in de Caribische zee. Uiteraard zijn daar een aantal dingen niet pluis en hij loopt al snel in zijn vrije tijd een moord op te lossen. Door iedereen af te luisteren, aanwijzingen te vinden en goede vragen te stellen, is het aan jou om de moord op te lossen. Maar pas op, als je je informatie verkeert aan elkaar knoopt, dan kan het gebeuren dat je een onschuldig iemand achter de tralies plaatst.

In tegenstelling tot de vorige games, is Sherlock Holmes Chapter One een volledige open wereld. Het eiland functioneert hier prima voor, want je kan er toch niet af. Frogwares belooft dat je de weg niet kwijt kunt raken, want je kan allerlei soorten hints aan en uit zetten in de moeilijkheidsgraadopties. Laat je niet afleiden door de 'Chapter One' in de titel, want de game, die volgens Frogwares meer dan 40 uur aan content bevat, zal fans van de eerdere delen behagen. Want zeg nou eerlijk, hoeveel open wereld detective spellen zijn er nou?

Sherlock Holmes Chapter One is vanaf 16 november te spelen op de PlayStation 5, Xbox Series en pc. De port naar de oudere consoles komt later dit jaar.