Vijf gametips voor de maand november

3. Forza Horizon 5

We zijn altijd al een grotere fans geweest van de Horizon-reeks dan de Motorsport-reeks van Forza. Niet dat er iets mis is met het track racing van de laatstgenoemde, maar de vrijheid en stijl van Horizon spreekt de meeste van ons veel meer aan. Ook het feit dat ze soms wat gekke dingen doen, bevalt ons wel. Zo ook in Forza Horizon 5, waarin we de diverse gebieden van Mexico mogen verkennen.

Natuurlijk is Forza altijd een boegbeeld op het gebied van graphics geweest en dat lijkt in Horizon 5 niet anders. De game lijkt de kracht van Xbox Series X goed te benutten, met hoge grafische kwaliteiten en een strakke framerate. De omgeving van Mexico is gedetailleerd en divers. Woestijnen, bergen, kleinere steden en natuurlijk over wegen. Dynamisch weer, dynamische dagtijden. Alles wat je mag verwachten, is aanwezig. Zo ook een grote diversiteit aan voertuigen om te verzamelen, customizen en in te racen.

Het is alleen de vraag of het geheel genoeg nieuws te bieden heeft en zo goed is als hij oogt. 9 november komt de game uit, dan kunnen we het gaan ervaren. Vergeet niet dat de game ook via Xbox Game Pass beschikbaar komt, voor wie een abonnee is.