Vijf gametips voor de maand oktober

5. FIFA 22

FIFA is nog steeds de leider als het over voetbal-games gaat. De KPN eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA-competitie en wordt ieder jaar steevast met FIFA gespeeld. Ieder jaar komt er weer een nieuwe versie uit en vorig jaar kregen we een upgrade voor de nieuwe generatie consoles. Dit jaar isis het verschil tussen nieuw en oud groter, want versies voor nieuwe consoles hebben dit keer meer features.

Met FIFA 22 komt EA met de zogenoemde HyperMotion-technologie. Met deze technologie worden bewegingen van voetballers vastgelegd met echte camera’s en vorvolgens worden ze in de game geïmplementeerd door een combinatie van motion capture en machine learning. Een machine learning-algoritme dat volgens EA gebruikmaakt van 8,7 miljoen frames van geavanceerde wedstrijdopnames, schrijft animaties in realtime. Dit zou volgens EA voor meer vloeiende bewegingen zorgen.

In FUT komen ze dit jaar met veranderingen die betrekking hebben op de structuur van Division Rivals en FUT Champions. Dit moet ervoor zorgen dat je meer rewards kan vrij spelen dan voorheen. Uiteraard zijn er ook nieuwe icons en FUT Heroes. FIFA 22 verschijnt 1 oktober voor de bekende consoles en pc.