Vijf gametips voor de maand oktober

3. Back 4 Blood

Het is het verhaal van veel mensen die naar hun Steam Library kijken: Left 4 Dead en een gametijd van honderden uren. Dat is niet te danken aan mooie graphics, een interessante verhaallijn of een uitgebreide XP grind. Het is allemaal vanwege de uitmuntende team gameplay. Het is een game waar iedereen na een paar potjes volledig verkocht is.

Back 4 Blood gaat het gat dat Left 4 Dead sinds 2009 heeft achtergelaten helemaal opvullen, want het is gewoon dezelfde game. Jij gaat met drie andere op pad, pakt onderweg steeds betere wapens op en er komen steeds meer hordes zombies op je af. Als klap op de vuurpijl is er ook weer een special.

Het enige waar we ons zorgen over maken is dat de gamedirector (de AI die steeds bepaalt hoe goed/slecht je speelt en daarop de vijanden aanpast) nog niet zo gefinetuned is als die van Left 4 Dead. Maar dat kan ontwikkelaar Turtle Rock Studios uiteraard nog patchen. Voor de rest kan iedereen die Game Pass van Xbox of pc heeft het spel gratis spelen, dus het is een no-brainer om het niet even te proberen.