Vijf gametips voor de maand oktober

2. Metroid Dread

Fans van Metroid hebben het lang moeilijk gehad. Lang was het stil rondom de franchise (over sommige titels zullen we het maar niet hebben...), maar toen was daar MercurySteam, met Samus Returns. En Nintendo met de aankondiging van Metroid Prime 4. En nu, 19 jaar later, mogen we eindelijk aan de slag met de eerste échte sequel op de hoofdserie in 19 jaar: Metroid Dread.

Metroid Dread belooft een traditionele Metroid te worden, maar met een grote focus op de mobiliteit van Samus. Zoals de naam impliceert wordt het een enigszins enge game die de speler een gevoel van angst en spanning mee moet geven. Dit wordt deels bereikt met de E.M.M.I., robots die de wereld van Metroid Dread patrouilleren en Samus in één klap dood kunnen maken. Samus krijgt om al het gevaar te overleven nieuwe tools, zoals een nieuwe dash en andere toefjes, om haar de mogelijkheid te geven de E.M.M.I. uit de weg te gaan. Ook worden oude mechanics herzien. Haar speed booster kan bijvoorbeeld worden gebruikt om door vijanden te rennen en blijft bewaard na een sprong.

Het verhaal dat begon in Metroid wordt in dit vijfde deel afgesloten, waar Nintendo sterk op inzet. In de trailers is er al veel mysterie te beleven. Wie of wat is precies aanwezig op planeet ZDR? Een oude bekende lijkt terug te keren, Chozo blijken nog steeds te leven, en wat is er eigenlijk gebeurd met de X-parasiet en met Samus na Metroid Fusion? We gaan het allemaal meemaken.

Uiteindelijk is Metroid Dread een kindje van Sakamoto dat hij al bijna twee decennia wilde maken. Met Nintendo Switch en MercurySteam heeft hij eindelijk het gevoel dat te kunnen bieden wat hij altijd heeft willen maken. En na 19 jaar is er een fanbase die er maar al te klaar voor is om het te spelen. Metroid Dread komt 8 oktober naar Nintendo Switch.