Vijf gametips voor de maand september

2. WarioWare: Get It Together!

WarioWare kenmerkt zich natuurlijk door de gekke en extreem korte microgames. Deze duren slechts enkele seconden en vragen snel denkwerk en best wel wat reactievermogen. In WarioWare: Get it Together! Is dit niet anders. Sterker nog, de game is misschien nog wel sneller, gekker en leuker dan ooit tevoren.

In Get It Together! is de formule net wat anders. Je bestuurt nu namelijk Wario en zijn vrienden zelf en ze hebben allemaal een eigen speelwijze. Zo heeft Wario zijn bekende dash en kan hij rondvliegen met een jetpack, terwijl Orbulon in een UFO zit en met stralen dingen kan optillen. Elk personage heeft zo een eigen moveset, maar kunnen wel in elke microgame gebruikt worden.

Daarnaast bevat de game multiplayer voor competitieve en coöperatieve gameplay. Wanneer je met meerdere personages rondrent, vliegt en springt is het makkelijk voor te stellen hoe chaotisch dit kan worden. Eigenlijk, gegarandeerd wordt. En het is hilarisch. Er is een demo voor de game te downloaden waarin iedereen dit zelf kan ervaren, wat ook zeker aan te raden is.

WarioWare is er even tussenuit geweest, maar nu weer terug en hoe. De formule voelt fris dankzij de vernieuwingen maar blijft toch trouw aan de kern van de franchise. Als de volledige game net zo leuk is als de demo, kan dit weleens de beste titel uit de franchise worden.