Vijf gametips voor de maand augustus

3. Twelve Minutes

Een romantisch avondje met je vrouw verandert in een waar drama, nadat politieagenten je appartement betreden. Ze arresteren je vrouw en vermoorden jou, een waar drama. Nog dramatischer is het, wanneer je plots teruggaat in de tijd, voor dit alles plaatsvindt. Een timeloop dus, van zo'n twaalf minuten. Aan jou om alles te voorkomen en het mysterie achter dit alles op te lossen.

Twelve Minutes maakt gebruik van een top-down view, waardoor je alles in één oogwenk kunt zien. Doordat de game plaatsvindt in een loop van twaalf minuten, lijkt de game grotendeels plaats te vinden in je eigen appartement. Een kleine setting dus, wat niet per se een nadeel hoeft te zijn. Het appartement zit vol met details en interacties, dus hopelijk is het genoeg om het gedurende de game interessant te houden.

De game haat inspiratie uit onder andere The Shining, Rear Window en Memento en maakt gebruik van een sterrencast, met onder andere Daisy Ridley en WIllem Dafoe. De indiegame was voor mij één van de hoogtepunten van de afgelopen E3 dankzij de setting, het verhaal en de gameplay. Of de game ook weet te leveren, dat is nog even afwachten tot 19 augustus.