Vijf gametips voor de maand juli

5. Neo: The World Ends With You

Fans hebben meer dan tien jaar moeten wachten, maar deze maand krijgt The World Ends With You eindelijk een sequel. De DS-game uit 2008 (die later ports kreeg voor smartphones en Switch) was een grote culthit. De unieke stijl en gameplay zijn nog steeds bijzonder. De game maakte bovendien op alle platforms hevig gebruik van touch-controls. Dat klinkt wellicht gimmicky, maar voor deze game werkte het fantastisch.

De sequel komt uit voor PS4 en Switch en maakt gebruik van reguliere controls. Verder is de game nu een volledig 3D actie-RPG. De vraag is dan of het met deze veranderingen de magie van de eerste game kan repliceren. Andere aspecten zijn in ieder geval hetzelfde gebleven. Je hebt nog steeds 'psych' vaardigheden en de 'pins' die je gebruikt om aan te vallen komen ook terug.

Het verhaal klinkt ook bekend. Het nieuwe hoofdpersonage doet mee aan de 'Reaper's Game' en moet een weeklang allerlei gevaren in Shibuya overleven. Wij hopen in ieder geval vurig dat het net zo goed wordt als de originele game. Neo: The World Ends With You komt 27 juli uit voor PS4 en Switch.