Vijf gametips voor de maand mei

3. Mass Effect Legendary Edition

Het heeft aardig wat jaren aan geruchten mogen duren voordat EA een Mass Effect-remaster durfde aan te kondigen, maar deze maand mogen we eindelijk het avontuur van Commander Shepard herbeleven. Mass Effect Legendary Edition bevat de eerste drie games in de serie, met bijbehorende DLC (met uitzondering van Pinnacle Station, je mist er niet veel mee). Feitelijk is de Legendary Edition dus een remaster, maar BioWare heeft vooral flink gewerkt aan het eerste deel, dat de tand des tijds een stuk minder goed doorstaan heeft dan de latere twee delen.

Natuurlijk zijn de drie games geoptimaliseerd voor de betere hardware en is de gehele trilogie met de Legendary Edition in 4K te spelen, maar dat neemt niet weg dat het eerste deel ook gameplaytechnisch verouderd aanvoelde. Vandaar dat de interface meer in lijn is getrokken met de latere twee delen, het vreemde inventory-systeem gemoderniseerd is en de klasse-limitaties grotendeels verwijderd zijn, samen met een hoop andere verbeteringen.

Mass Effect Legendary Edition is voor sci-fi fans een must om te spelen, maar de nieuwe editie voegt ook voor bestaande fans genoeg toe om nog een playthrough te rechtvaardigen. Mass Effect Legendary Edition komt 14 mei uit voor PS4, Xbox One en pc.