Nieuw te streamen in januari

De feestdagen liggen weer achter ons, dus het is tijd om al die kerstmeuk opzij te schuiven en weer écht leuke dingen te gaan kijken. Met enige vertraging (want er moet natuurlijk wel kerstvakantie gevierd worden) nemen we even door wat er zoal te verwachten is in januari op de diverse streamingdiensten.

Netflix

Vanaf vrijdag is een nieuwe Franse Netflix Original te zien, met in de hoofdrol Omar Sy. De serie heet Lupin en is mede geregisseerd door Louis Leterrier (The Incredible Hulk, Now You See Me).

Het leven van Assene Diop wordt volledig op z'n kop gezet wanneer zijn vader komt te overlijden nadat hij beschuldigd is van een misdaad die hij niet heeft gepleegd. 25 jaar later vindt Assene inspiratie bij “Arsène Lupin, Gentleman Burglar” om zijn vader te wreken...

Liefhebbers van Bong Joon-Ho's Snowpiercer en de serie die er sinds vorig jaar van is kunnen vanaf 26 januari het tweede seizoen zien. Maar voordat het zover is verschijnt op 15 januari het derde seizoen van Disenchantment en inmiddels kun je ook kijken naar het derde seizoen van Cobra Kai.

Er zijn weer een aantal Netflix films deze maand, waarvan we er twee uitlichten. In White Tiger (22 januari), gebaseerd op het gelijknamige boek, volgen we Balram Halwai (Adarsh Gourav), die zich van jonge, arme dorpeling opwerkt naar iemand die het opneemt tegen zijn rijke 'meesters'. En in Pieces of a Woman (7 januari) wordt na een 22 minuten durend openingsshot een tragisch verhaal verteld over verlies van wat een nieuw hoofdstuk in je leven zou moeten zijn: je eerste kind. Met Vanessa Kirby, Ellen Burstyn en Shia LaBeouf.

Verdere toevoegingen deze maand zijn, onder andere My Best Friend's Wedding, seizoen 11 van Modern Family, Zoolander (1 januari), Easy A (14 januari), zes seizoenen Dawson's Creek (15 januari) en I Still Believe (22 januari).

Amazon Prime Video

Amazons grote release op Prime Video deze maand is het regiedebuut van Regina King: One Night in Miami (15 januari), over een ontmoeting tussen vier grootheden. Op een ongelofelijke avond in 1964 kwamen vier iconen in de sport, muziek en activisme samen om een van de grootste gebeurtenis in de boksgeschiedenis te vieren. Wanneer underdog Cassius Clay; Muhammad Ali, (Eli Goree), heavy weight kampioen Sonny Liston verslaat in de Miami Convention Hall, viert Clay dit met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge). De film licht de strijd die deze mannen hebben gevoerd en de vitale rol die ze elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging uit en geeft de culturele omwenteling van de jaren zestig weer. Meer dan 40 jaar later klinken hun gesprekken over rassenongelijkheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid nog steeds door.

De serie American Gods (11 januari), gebaseerd op het boek van Neil Gaiman, gaat deze maand ook weer verder. De serie is het legendarische verhaal van een onvermijdelijke oorlog tussen de mythologische Oude Goden en de technologische Nieuwe Goden. Ricky Whittle speelt de ex-crimineel Shadow Moon, een man in dienst van de mysterieuze Mr. Wednesday, gespeeld door Ian McShane (Deadwood, John Wick). Hij ontdekt dat zijn charismatische, maar ook onbetrouwbare baas, niet alleen de Noorse All-Father god Odin is, maar ook de vader van Shadow.

In seizoen 3 verdringt Shadow zijn lot en vestigt hij zich in het idyllische besneeuwde stadje Lakeside, Wisconsin. Dit doet hij om zijn eigen pad te ontdekken, geleid door de goden van zijn zwarte voorouders, de Orishas. Maar, hij zal al snel ontdekken dat de stille wateren van deze stad diep, donker en bloederig lopen, en dat je niet zomaar kunt weigeren een god te zijn. De enige keuze, en een keuze die je moet maken, is wat voor god je gaat worden.

En ook de animatieserie Star Trek: Lower Decks (22 januari) is deze maand te zien op Prime Video. De serie neemt het Star Trek-universum wat minder serieus dan de live-action series en richt zich op de ondersteunende bemanning van één van de minst belangrijke schepen van de Starfleet, de U.S.S Cerritos, en speelt zich af in het jaar 2380.

Andere toevoegingen aan Prime Video zijn deze maand onder andere Fifty Shades of Grey, Ocean's Eleven, Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen, Penguins of Madagascar, Teenage Mutant Ninja Turtles, Star Trek Beyond, Star Trek Into Darkness, The Danish Girl, Baywatch (de film), Zoolander en Zoolander 2 (allemaal nu te zien).

Ziggo Movies & Series / HBO

Seizoen 6B van Vikings is vanaf nu te zien bij Ziggo Movies & Series. Voor de Ziggo-klanten met L of XL in het pakket komen daar de nieuwe special van Euphoria (24 januari) en seizoen 2 van C.B. Strike (wekelijks vanaf 21 januari) bij.

Euphoria draait om een groep middelbare scholieren die te maken krijgt met drugs, seks en trauma’s. Deze tweede en laatste speciale aflevering draait om Jules (Hunter Schafer) die tijdens de kerstvakantie terugkijkt op het afgelopen jaar. De eerste speciale aflevering is sinds 7 december te zien.

C.B. Strike 2 is het vervolg op de dramaserie waarin Cormoran Strike, oorlogsveteraan en privé detective samen met secretaris Robin Ellacott op zoek ging naar de waarheid rond de mysterieuze dood van supermodel Lula. In deel twee lijkt de verrassende ontdekking van Strike en Robin het verhaal van het gewurgde kind te bevestigen, maar ze worden gedwongen het toneel te verlaten voordat ze het grondig kunnen onderzoeken. Gebaseerd op de roman van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling).

Videoland

Nieuwe toevoegingen bij Videoland zijn The Amazing Spider-Man 2, Bride Wars, een reeks Huis Anubis-films (nu te zien), The Big Short (9 januari), Dope (15 januari), Birdman (16 januari), Men in Black 3 (21 januari), Django Unchained (22 januari), The Boy (23 januari), A Cure for Wellness (24 januari), Captain Phillips (29 januari), Gone Girl en Fight Club (beide 31 januari) en een reeks films met 'love' of 'valentine' in de titel om je op te warmen voor Valentijnsdag in de volgende maand.

Natuurlijk is Big Brother de echte grote toevoeging op tv-gebied, waarover je natuurlijk kunt meepraten op FOK! in het speciale Big Brother-forum.

Disney+

Deze maand ziet de eerste Marvel Studios release sinds Spider-Man: Far From Home in 2019 met de eerste Marvel-serie op Disney+: WandaVision (15 januari). Hierin volgen we Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en The Vision (Paul Bettany) in een idyllisch leventje samen, maar langzaam beginnen zij te vermoeden dat niets is wat het lijkt. De serie speelt zich af in dezelfde continuïteit als de films en de eerste aflevering is in de stijl van een jaren 50-sitcom opgenomen voor een live publiek.

Apple TV+

Het jaar 2021 is formeel het tweede jaar voor de streamingdienst van het techbedrijf, want deze maand beginnen de tweede seizoenen van hun Original series langzaam binnen te druppelen. Dit begint op 8 januari met Dickinson, een komedisch ingestelde vertelling over het leven van de poëet Emily Dickinson (Hailee Steinfeld) en op 15 januari met Servant, het horrormysterie met M. Night Shyamalan in het producersteam, over een echtpaar dat hun kind heeft verloren, maar waarbij dat tragische feit mysterieus verandert door de komst van een au-pair.

Een nieuwe serie, Losing Alice (22 januari), is een cinematische neo-noir psychologische thriller waarin een ouder wordende regisseur, Alice, wordt gevolgd terwijl ze geobsedeerd raakt door een jonge screenwriter, Sophie, wiens duistere scenario meer waarheid dan fictie lijkt te zijn.

Een nieuwe film, Palmer (29 januari), ziet een nieuwe rol voor Justin Timberlake, die de hoofdrol speelt van voormalige high school-footballster Eddie Palmer. Na een gevangenisstraf van twaalf jaar keert hij terug naar Louisiana om in te trekken bij de oma die hem opgevoed heeft. Eenmaal in het kleine stadje krijgt hij de zorg over Sam, de zoon van zijn oma's buurvrouw, die is verdwenen. De twee bouwen een band op en dit geeft Palmer een manier om zijn nieuwe leven vorm te geven.