Vijf gametips voor de maand december

4. Empire of Sin

 

Ondanks al het next-gen geweld is pc-gaming nog altijd hot. Met de komst van Empire of Sin is de pc weer een strategische rpg rijker. Het spel speelt zich af in het Chicago van de jaren 20. Het zijn de jaren van de drooglegging en gangsters de illegale alcohol markt domineerden. Aan jou de taak om een machtige maffiafamilie te op te bouwen.

Met het overnemen van rackets kun je deze veranderen in winstgevende gebouwen. Je kunt ze veranderen in een brouwerij, een speakeasy, een bordeel, een casino of een hotel. Naarmate je verder komt zal de spanning met andere families oplopen. Dat zijn de momenten waar je onderhandelingen voert met andere families en soms geweld moet gebruiken om te krijgen wat je wilt. Die gevechten gaan via turn-based combat. Empire of Sin is dus een mooie mix van rpg, management en turn-based combat.

Paradox Interactive en Romero Games hebben een game neergezet met een hele mooie van mix van genres. Het Chicago van de jaren 20 met een mafia sausje zijn goede ingrediënten voor een toffe game. Empire of Sin is op 1 december uitgebracht voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.