Vijf gametips voor de maand november

3. Hyrule Warriors: Age of Calamity

Hyrule Warriors: Age of Calamity is een bizarre titel. De game is een vervolg op Hyrule Warriors met vergelijkbare gameplay, maar is tegelijkertijd ook een canon prequel op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game speelt zich 100 jaar in het verleden af, in de tijd van de calamiteit die Hyrule overviel. We gaan dus terug in de tijd en zien, plat gezegd, hoe de Champions, Link en Zelda verloren van Calamity Ganon.

De game maakt gebruik van de engine die gebruikt is voor Breath of the Wild en dat is te zien. De game ziet er schitterend uit in de artstyle en maakt een frisse indruk na Hyrule Warriors. Wat ook leuk is aan Age of Calamity is dat je Hyrule meemaakt in haar hoogtijden. Was in Breath of the Wild de wereld grotendeels in verval geraakt, zijn steden, gebouwen en andere zaken nog nu gewoon intact.

En dan is er natuurlijk de gameplay. Warriors-titels zijn game waarin je het tegen grote hordes vijanden opneemt, terwijl je met een selectie aan personages objectives moet voltooien en gevechten moet winnen. Voor Age of Calamity zijn tot nu toe Link, Zelda, Impa en de Champions uit Breath of the Wild bevestigd als speelbaar. De lijst wordt echter waarschijnlijk nog uitgebreid, want Warriors-titels hebben altijd een brede cast. Purah, King Hyrule, leden van de Yiga Clan en meer zijn in ieder geval al geteased als speelbaar.

Age of Calamity belooft een mooie titel te worden die het verhaal uitbreidt en ons het verhaal met andere gameplay laat beleven. Persoonlijk heb ik in Hyrule Warriors meer dan 200 uur zitten en was mijn droom altijd al een sequel, maar een project als dit had ik nooit verwacht. Alles wijst erop dat dit weleens een prachtige titel kan worden. Hyrule Warriors: Age of Calamity komt uit op 20 november voor Nintendo Switch.