Vijf gametips voor de maand oktober

2. Crash Bandicoot 4: It's About Time

Crash is eindelijk terug. Het duurde een kleine 22 jaar sinds deel drie, maar fans kunnen eindelijk weer rennen, springen, draaien en meer in Crash Bandicoot 4: It's About Time. De titel gaat dan niet alleen over het feit dat je door tijd en ruimte reist in de game, maar ook over de langverwachte terugkeer van Crash Bandicoot.

Maar het is niet alleen Crash. Ook Coco, Doctor Neo Cortex, Dingodile en Tawna zijn speelbare personages, uniek voor de serie. Elk personage komt met eigen moves, al spelen sommigen wel enigszins gelijk. Maskers zijn verspreid in de levels die bovendien nog meer moves geven. De game ondersteunt daarnaast diverse multiplayer-modi, om de game meer lengte en variatie mee te geven.

Daarnaast ziet de game er gewoon levendig, kleurrijk en uitnodigend uit. De game behoudt de klassieke gameplay, maar voegt er een eigen sausje bovenop. Toys for Bob is goed bezig met deze games, want zij waren eerder ook verantwoordelijk voor de Spyro- en Crash-remakes. Dat ze nu de kans krijgen om met een nieuwe titel komen is dan ook niet minder dan verdiend.

Voor fans is het te hopen dat de game levert, zodat er niet opnieuw 22 jaar gewacht hoeft te worden op een nieuwe game in de franchise.