Vijf gametips voor de maand september

4. WRC 9

Het WRC-seizoen van 2020 is door de pandemie anders dan anders. Diverse rally’s werden geannuleerd, inclusief die van drie landen die voor het eerst in de game verschijnen. Dankzij WRC 9 krijgen we de kans deze drie nieuwe circuits zelf te proberen: de Rally Kenya met zijn exotische landschappen die wisselen tussen uitgestrekte savannes en kleine stadjes met zeer smalle wegen, Nieuw-Zeeland, een gravel-rally met bochten die elkaar snel opvolgen en Japan, een rally op asfalt door Nagoya met smalle bergwegen.

Het simulatie-aspect van WRC 9 is dit jaar geüpdatet met diverse verbeterde elementen, inclusief de wagendynamiek, computergestuurde tegenstanders en voertuiggedrag die we tijdens het racen kunnen merken. Nieuw dit jaar is de Clubs mode, waarin je jouw eigen kampioenschap kunt opzetten, om dit vervolgens te delen met jouw vrienden of de hele community. Daarbij kies je zelf de categorie voertuigen, winstvoorwaarden en tot acht speciale stages in het land van je keuze.

Na release komen er gratis updates. Deze voegen nieuwe content toe, zoals de Co-driver Mode, die twee spelers als een team online laat samenspelen voor een meer echte rally-ervaring met navigator. Er wordt ook nog een Photo Mode toegevoegd, naast nieuwe wagens, teams en speciale stages in de rally’s van Portugal en Finland. Kortom, als je wil racen dan kom je deze maand en lang erna wel aan je trekken. WRC 9 verschijnt op 3 september 2020 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. De releasedata voor Xbox Series X, PlayStation 5 en Nintendo Switch worden later bekendgemaakt.