World of Warcraft: Shadowlands alpha - de staat van de nieuwste uitbreiding

4. Convenants: eigen smaak, of min-maxen?

De eindcontent van Shadowlands zijn de covenants: facties die elk een van de levelzones beheersen en waarvan je er één kiest wanneer je de level cap van 60 hebt gehaald. Wanneer je een convenant kiest krijg je twee nieuwe abilities: een die specifiek is voor jouw covenant en een die uniek is voor je class. Ook heeft elke convenant zijn eigen campaign vergelijkbaar met de war campaign van Battle for Azeroth en een eigen sanctum dat je weer moet herstellen in zijn oude glorie. Als laatste heeft elke convenant zijn eigen minigame voor beloningen: de aristocratische venthyr van Revendreth hebben de Ember Court waar je luxe feesten moet organiseren, de kyrian van Bastion (die de nadruk leggen op jezelf constant blijven verbeteren) hebben de stairs of ascension. De eerder genoemde beloningen bestaan uit transmog sets, mounts en pets.

Shadowlands6

Blizzard heeft aangegeven dat je keuze van je convenant redelijk definitief is, in ieder geval in het begin van Shadowlands. Een convenant verlaten is redelijk simpel, maar als je daarna terug wilt kost dat heel veel moeite. En dat brengt een dilemma met zich mee: wat als je heel erg fan bent van Ardenweald, maar je raid eist dat je de convenant kiest waarvan de abilities de meeste dps geven? Wat als je erachter komt dat de Venthyr niet de ideale covenant zijn voor PvP?

Blizzard heeft al eerder aangegeven dat ze geen problemen hebben met dat één convenant heel geschikt is voor een bepaalde vorm van content, maar voor een uitbreiding die volgens Blizzard de nadruk legt op de spelerskeuze voelt dit als een hele vreemde beslissing. Uiteraard zijn er patches en balancing, maar laten we eerlijk zijn; wat misschien klopt qua nummers voelt niet altijd goed om te spelen. Het is te hopen dat de abilities van de convenants niet zó impactvol zijn dat de keuze al voor je class gemaakt is wanneer Shadowlands uitkomt.