Tien manieren die racisme niet zullen stoppen...

Een professor aan de respectvolle Amerikaanse universiteit UCLA is met verlof gestuurd, nadat hij zwarte studenten weigerde meer tijd te gunnen om zich voor te bereiden voor hun examen.

De studenten hadden dit gevraagd, vanwege de psychische schade die de dood van George Floyd bij hen teweegbracht. Professor Gordon Klein weigerde niet alleen, maar stuurde ook een gefundeerd antwoord. Dit antwoord was genoeg voor de universiteit om Klein met vakantie te sturen.

Hieronder het antwoord van Klein:

"Bedankt voor de suggestie dat ik zwarte studenten een speciale behandeling moet geven, naar aanleiding van de tragedie in Minnesota. Ken je de namen van de zwarte klasgenoten? Hoe kan ik ze identificeren, aangezien we alleen online lessen hebben gehad? Zijn er studenten met een gemengde afkomst, zoals half zwart-half Aziatisch?

Wat stel je voor dat ik met betrekking tot hen doe? Een volledig uitstel of slechts de helft? Heb je ook enig idee of er studenten uit Minneapolis komen? Ik neem aan dat zij waarschijnlijk ook bijzonder geschokt zijn. Ik denk dat een blanke student uit die stad misschien nog meer geschokt zal zijn, vooral omdat sommigen denken dat zij racistisch zijn, ook al zijn ze dat niet.

Mijn TA (onderwijsassistent, red.) komt uit Minneapolis, dus als je het antwoord niet weet, kan ik het haar misschien vragen. Kun je mij uitleggen hoe je denkt dat ik een 'neutraal' resultaat moet bereiken, aangezien ons enige cursuscijfer afkomstig is van een eindexamen?

Eén laatste ding valt me op: onthoud dat Martin Luther King zei dat mensen niet moeten worden beoordeeld op basis van de 'kleur van hun huid'. Denk je dat jouw verzoek in strijd zou zijn met MLK's wensen? Bedankt, G. Klein"