Vijf gametips voor de maand juni

4. Desperados 3

19 jaar na Desperados: Wanted Dead or Alive komt er eindelijk weer een nieuwe deel in de serie. Desperados 3 is een prequel op de eerder genoemde titel en plaatst ons weer midden in het Wilde Westen. Steden, moerassen, rivieren, cowboys, pistolen. Wat wil je nog meer?

In de prequel volg je Connor en zijn partners: Kate, Doc McCoy, Hector, Isabelle en New Orleans. Aan jou de taak om verlossing te vinden voor Cooper. De game is een topdown tactical stealth game, wat betekent dat je meer moet dan dan gunblazing de salon binnen rennen. Elk personage heeft eigen skills die je moet combineren en aanpassen naar de situatie, maar ook je eigen stijl. Cooper heeft stealthkills met zijn mes, Hector kan berenvallen gebruiken en Kate gebruikt haar charmes om anderen te verleiden en ze om te leggen met een verborgen wapen.

De game omarmt de verschillende speelstijlen en laat de speler ook puzzelen met moeilijkheidsgraden en speciale uitdagingen. Dan is er nog de Showdown mode, die je laat reageren op verrassingsaanvallen, de sfeer en pracht en praal van de game en er ligt gewoon weer een potentieel toppertje te wachten.