Nieuw te streamen in juni

Het is juni, en dat betekent dat de streamingdiensten concurrentie krijgen van die oude dingen van vroeger: bioscopen. Met maximaal 30 personen per zaal (en in sommige zalen minder als dat in verband met het afstand houden beter is) gaan de multiplexen en filmtheaters weer films vertonen, waardoor je weer langzaam kunt gaan kiezen tussen de theater-ervaring en lekker lui op de bank bingewatchen. Deze maand voegen de bekende streamingdiensten onder andere het volgende toe:

Netflix

In juni voegt Netflix de laatste seizoenen toe van Fuller House (2 juni), 13 Reasons Why (5 juni) en het Duitse tijdreismysterie Dark (27 juni). Ook Queer Eye (5 juni), F is for Family (12 juni) en The Politician (19 juni) krijgen een nieuw seizoen.

De Vlaamse tv-serie Over Water, uit 2018, wordt onder de noemer Netflix Original nu (opnieuw) beschikbaar gemaakt voor Nederlandse kijkers. Een door verslavingen geruïneerde tv-celebrity krijgt van zijn gezin nog een kans. In zijn nieuwe baan krijgt hij te maken met schimmige praktijken in de Antwerpse haven.

Op filmgebied heeft Netflix de nieuwe film van Spike Lee, Da 5 Bloods (12 juni), over een viertal Vietnam-veteranen die terugkeren naar Vietnam in een zoektocht naar het lijk van hun teamleider en een begraven schat, en Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (26 juni) een Amerikaanse komedie over het populairste liedjesfeest ter wereld.

Overige titels die worden toegevoegd in juni zijn, onder andere, Transformers: Age of Extinction, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom, Mean Girls (1 juni), De Hangover-trilogie (2 juni), Hugo (15 juni), La La Land (22 juni), alle seizoenen van 24 (24 juni) en The Big Lebowski, Back to the Future, Back to the Future Part II, Snow White & the Huntsman, Scarface (allen op 30 juni).

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Amazon voegt in juni een aantal films toe die je misschien in de bioscoop hebt gemist, of nog een keer wil zien. Zo kun je vanaf 5 juni Joker zien, met Joaquin Phoenix als Arthur Fleck, die in de film langzaam uitgroeit tot een figuur die erg lijkt op Batmans aartsrivaal. Andere films die je kunt gaan zien zijn Downton Abbey, The Goldfinch (12 juni) en Abominable (19 juni).

Joker: Joaquin Phoenix

Op 5 juni gaat ook de serie El Presidente in première. De achtdelige serie laat het verhaal van het “FIFA Gate” corruptieschandaal in 2015 zien. Tegen de achtergrond van steden in Latijns-Amerika, de VS en Europa verkent de serie het sportschandaal dat de wereld op zijn kop zette. Het verhaal toont hoe Sergio Jadue, een Chileense kleinschalige voetbalclubvoorzitter, uit de schaduw trad en een sleutelfiguur werd in een $150M omkopingscomplot van de beruchte voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, Julio Grondona.

Amazon en Videoland voegen beide de series Siren (seizoen 1 en 2, 1 juni) en Body of Proof (seizoenen 1-3, 15 juni) toe; dus voor die series kun je zelf bepalen waar je die kijkt.

Andere toevoegingen op Prime Video worden niet uitgebreid aangekondigd, maar FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series / HBO

Op 21 juni gaat op HBO de nieuwe versie van Perry Mason, met Matthew Rhys, Tatiana Maslany en John Lithgow van start. De serie speelt zich af in 1931 in Los Angeles en richt zich op het oorspronkelijke verhaal van de beroemde en meest legendarische strafrechtadvocaat van de Amerikaanse fictie: advocaat Perry Mason (Rhys). L.A. is booming, terwijl de rest van het land zich door de 'Grote Depressie' worstelt. Gebaseerd op personages uit de romans van Erle Stanley Gardner. Mason leeft als een particuliere detective, die wordt achtervolgd door zijn oorlogservaringen in Frankrijk en de nasleep van een gebroken huwelijk. Nieuwe afleveringen, 8 in totaal, zijn wekelijks te zien vanaf 22 juni.

Een week eerder begint, ook bij HBO, de serie Betty, over een groep jonge vrouwen in de overwegend mannelijk georiënteerde wereld van skateboarders, tegen de achtergrond van New York City. Gebaseerd op de veelgeprezen film Skate Kitchen van Crystal Moselle, die ook de maker is van deze serie. De hoofdrolspelers speelden allemaal ook in de originele film.

Liefhebbers van The Handmaid's Tale kunnen het derde seizoen bij Ziggo kijken vanaf 6 juni; alle afleveringen zijn dan beschikbaar. En La La Land is ook bij Ziggo te zien vanaf de 22e.

Videoland

Blijkbaar is La La Land aan alle streamingdiensten verkocht, want ook hier is Damien Chazelles musical te zien vanaf 22 juni. Maar ook The Ides of March (7 juni), alle delen van The Hunger Games (15 juni) en de twee Hulk-films Hulk en The Incredible Hulk (21 juni) worden toegevoegd aan het aanbod.

Amazon en Videoland voegen beide de series Siren (seizoen 1 en 2, 1 juni) en Body of Proof (seizoenen 1-3, 15 juni) toe; dus voor die series kun je zelf bepalen waar je die kijkt.

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

Disney heeft in verband met de coronacrisis hun verfilming van Eoin Colfers Artemis Fowl, die in de bioscoop zou uitkomen, verplaatst naar Disney+. Je kunt de film vanaf 12 juni zien. Artemis Fowl vertelt over de titelfiguur, een 12-jarig crimineel genie. De vader van Artemis is op mysterieuze wijze verdwenen en hij besluit dit mysterie te willen ontrafelen. Hij is een super slimme leerling en navolgeling van criminele meesterbreinen. Met behulp van zijn beste maat Butler ontdekt Artemis een geheel nieuwe wereld: een wonderlijke sprookjeswereld geregeerd door feeën. Hij verzint een sluw en gevaarlijk plan – zo gevaarlijk dat hij het aan de stok krijgt met de almachtigen van deze sprookjeswereld.

In de documentaireserie Into the Unknown (26 juni) wordt in zes delen getoond hoe Frozen II tot stand kwam. De serie volgt onder andere de regisseurs Jennifer Lee en Chris Buck, componisten Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez en de castleden Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad, Jonathan Groff, Sterling K. Brown en Evan Rachel Wood. De persberichten omschrijven de serie als een "race tegen de klok" om de film, die afgelopen november uitkwam en al een tijdje op Disney+ te zien is, op tijd af te krijgen.

Disney+ voegt in juni ook een reeks National Geographic-series toe aan het aanbod, waaronder Cosmos: A spacetime Odyssey (12 juni), Lost treasures of Egypt, Awesome animals, Birth of Europe en nog een handvol titels (19 juni).

Apple TV+

Op 21 juni is het vaderdag. Twee dagen eerder komt Apple daarom met de documentaire Dads, geregisseerd door Bryce Dallas Howard. De "oprechte en humoristische" film viert de vreugden en uitdagingen van het vaderschap in de hedendaagse wereld, door van zes vaders interviews, thuisbeelden en testimonials te tonen. Howard sprak voor de documentaire met bekende Hollywoodsterren, waaronder Judd Apatow, Jimmy Fallon, Neil Patrick Harris, haar eigen vader Ron Howard, Ken Jeong, Jimmy Kimmel, Hasan Minhaj, Conan O'Brien, Patton Oswalt, Will Smith en anderen.

Aanstaande vrijdag verschijnt op TV+ de docuserie Dear..., die is gebaseerd op de Dear Apple-reclamecampagne waarin gebruikers van Apple-producten vertellen hoe hun leven door die producten is veranderd. De serie Dear... laat op eenzelfde wijze zien hoe bekende personen, van Oprah Winfrey tot Lin-Manuel Miranda en van Stevie Wonder tot Sesamstraatfiguur Big Bird, levens van anderen hebben geraakt.

Afgelopen vrijdag voegde TV+ overigens de comedyserie Central Park toe, van de makers van Bob's Burgers. Deze geanimeerde musical volgt de familie Tillerman, die in Central Park woont. Owen, de parkbeheerder en journalist Paige, zijn echtgenote, voeden hun kids Molly en Cole op in het meest beroemde park van de wereld terwijl ze proberen te voorkomen dat een hotelmagnaat het park in een appartementencomplex verandert. Castleden zijn onder andere Josh Gad, Kristen Bell, Titus Burgess en Stanley Tucci.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Of heb je nog meer interessante toevoegingen gevonden? Laat het weten in een reactie!