Vijf gametips voor de maand april

3. Trials of Mana

Final Fantasy VII is niet de enige JRPG-klassieker die dit jaar een remake krijgt. Trials of Mana, ook wel bekend als Seiken Densentsu 3, krijgt deze maand ook een nieuwe versie voor PS4, Switch en pc. De originele game stamt uit 1995 en was een van de mooiste Super Nintendo games. Die versie is pas heel recent naar andere talen vertaald toen die als onderdeel van Collection of Mana in 2019 uitkwam.

In de nieuwe Trials of Mana kies je nog steeds aan het begin van de game drie personages uit zes beschikbare opties. Welke personages je kiest bepaalt waar je het verhaal begint en ook deels hoe het zich ontwikkelt. De remake heeft de dialogen uitgebreid, maar volgt grotendeels hetzelfde verhaal. Het is vooral de gameplay die de meeste aanpassingen heeft gekregen. De game is nu veel meer een actie-RPG, inclusief een spring-knop, de mogelijkheden zoals combo’s en aanvallen ontwijken.

Secret of Mana, de beroemde voorganger van deze game, kreeg in 2018 een remake die desastreus uitpakte. Het team zegt daarvan te hebben geleerd, dus hopelijk is dit project wel succesvol. Trials of Mana komt op 24 april uit.