Vijf gametips voor de maand januari

3. Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Ontwikkelaars Atlus en Intelligent Systems zijn geen onbekenden als het om JRPG's gaat. De gameseries Persona, Shin Megami Tensei en Fire Emblem worden altijd goed ontvangen. Eerder kwam er al een verrassende crossover uit: Tokyo Mirage Sessions #FE. De game speelt zich af in, je raadt het nooit, Tokio met daarin locaties zoals Shibuya en Harajuku. Deze zijn niet helemaal realistisch overgenomen, maar bekende herkenningspunten zoals het standbeeld van Hachiko of Shibuya 109 zie je wel terug.

Tokyo Mirage Sessions #FE draait om vijandige wezens die Mirages heten. Zij proberen energie van mensen te verzamelen die bekend staat als Performa. Hierdoor verdwijnen er mensen of worden ze compleet lusteloos. Het verhaal volgt een groep tieners die verbonden raken met vriendelijke Mirages. Deze zijn gebaseerd op personages uit de Fire Emblem-serie. Samen gaan ze de mensheid tegen de vijandelijke Mirages beschermen en op zoek naar wie er achter deze aanval zit. Het aparte aan de game is dat de tieners aan de start van hun muzikale carrière staan en hierdoor allerlei 'muzikale' aanvallen doen. Er zijn ook cutscenes met compleet geanimeerde muziekclips.

De Switch-versie heet Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Naast de grafische verbeteringen vind je ook alle DLC en dungeons om te trainen, nieuwe muzikale optredens en meer mogelijke teamleden. Als je van JRPG's houdt dan is dit een verfrissende game met een prima presentatie. Door de nieuwe trainingsdungeons is er ook een stuk minder grinding nodig in de verhaaldungeons zelf. Tokyo Mirage Sessions #FE Encore komt 17 januari uit op Nintendow Switch.