Vijf gametips voor de maand januari

2. Dragon Ball Z: Kakarot

Van alle anime-series die er zijn heeft Dragon Ball Z toch wel de meeste games op zijn naam staan in ieder geval in het Westen. Heel raar is het dan ook niet dat er weer een game verschijnt. Dragon Ball Z: Kakarot gaat weer over de verhaallijn van de Z-serie. Dus ja, we vechten weer tegen onder andere Cell, Frieza en Buu.

Het grote verschil met eerdere games is dat die meer gericht waren op het vechten. Was je klaar met het verhaal dan kon je eigenlijk alleen nog maar online spelen halen. Dragon Ball Z: Kakarot is meer een JRPG. Naast het vechten kun je dus allerlei zijmissies doen om items of meer verhaal te krijgen, maar je kunt trainen, waaronder vissen met je staart en jagen op dinosaurussen. Een ander verschil: de verhaalmodus van Dragon Ball Z: Kakarot laat je niet alleen de epische gevechten uit de serie naspelen. Dit keer zit er ook wat fanservice in, bijvoorbeeld de humoristische rijles-avonturen van Goku.

De gameplay bestaat natuurlijk uit knokken. Ik heb hoge verwachtingen want de ontwikkelaar is CyberConnect2. Deze studio heeft al erg veel ervaring met fighting-games door hun Naruto-spellen. Het vliegen van Goku is misschien nieuw voor ze, maar ze weten wel hoe ze een slag of stoot impact moeten geven. Hopelijk kunnen ze de verwachtingen waarmaken, maar dat gaan we deze maand zien. Dragon Ball Z: Kakarot komt 17 januari uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.