Vijf gametips voor de maand november

6. Age of Empires II: Definitive Edition

Nadat Microsoft in februari van vorig jaar al kwam met de Age of Empires: Definitive Edition ter ere van het 20-jarig bestaan van de franchise, krijgt nu ook het tweede deel uit de klassieke RTS-serie een zelfde makeover.

In principe verandert er niet zoveel in de Definitive Editions van de memorabele Age of Empires-titels. Tuurlijk, er wordt visueel flink winst gemaakt met resoluties tot 4K, ernstig verbeterde animaties, een veel soepelere framerate en veel meer zoom-niveaus. Toch blijven veel problemen die twintig jaar geleden al in de game zaten gewoon aanwezig, zoals issues met de verschrikkelijke 'pathing' van eenheden.

In Age of Empires II: Definitive Edition is er behalve technische vooruitgang ook een nieuwe campaign te vinden genaamd The Last Khans. Ook zijn er vier nieuwe beschavingen om uit te kiezen. Verder bevat de DE-versie alle eerder uitgekomen uitbreidingen. Microsoft heeft gezegd dat in deze versie óók verbeteringen zijn doorgevoerd met betrekking tot de pathing, dus dat wordt even afwachten. Age of Empires II: Definitive Edition komt op 14 november uit, exclusief voor Microsoft Windows.