Vijf gametips voor de maand november

3. Death Stranding

Het mysterieuze Death Stranding zal deze maand dan eindelijk het levenslicht zien. Na vele trailers, zowel cinematisch als gameplay-gevuld, is het nog steeds niet echt duidelijk waar de game nou precies over gaat en wat de rol van de speler is. Vanaf deze maand kunnen de Kojima-fans het in ieder geval zelf gaan uitpluizen.

In Death Stranding speel je als Sam Bridges. Hij moet na het instorten van de wereldwijde samenleving strijden tegen buitenwereldse bedreigingen om de mensheid weer eens te redden van de onvermijdelijke ondergang. In de game heb je diverse missies om te voltooien, maar je moet altijd de waarde van je vracht in acht nemen. Mensen hebben het al gekscherend over de DHL-simulator maar er zijn ook veel vroege positieve geluiden te horen over het spel.

Kojima maakte onlangs via Twitter bekend dat de game ook voor pc verschijnt, maar dan pas 'early summer' 2020. De PlayStation 4-versie komt nog altijd op 8 november uit en de game blijft wat consoles betreft exclusief verbonden aan PlayStation.