Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam

Alle activiteiten die op alle dagen zijn:

Stream studio


Op alle dagen is er een stream studio met bekende streamers zoals KaosApe, ShannaNina, Egbertlive, Saar het streamer-koppel Yarasky en Diamantjewel, (ex-)esporters Melania “Gina” Mylioti, Dinoricar, Raqotaco, DommmyLol en Monkeloid en ook prijswijnnaars als Mathia Koolhout en Morrog. Morrog en Mathia zijn laatst nog door een vakjury verkozen tot respectievelijk de beste mannelijke en vrouwelijke streamer. Je kan de streamers persoonlijk begroeten en aan het werk zien.

DreamHack Rotterdam
Mathia Koolhout

House of Esports + Game Gym Wall
De missie van House of Esports is esport een onderdeel te maken van het dagelijks leven. Zij namen ook het initiatief voor het Esoccer Championship Rotterdam, dat op zaterdag wordt gehouden. In samenwerking met Court Performance is er een grote interactieve muur gemaakt, waar je verschillende games mee kunt spelen. Je kan de Game Gym Wall op verschillende manieren gebruiken. Om er squash tegen te spelen of een actieve versie van Candy Crush, Space Invaders of Mario Kart. De Game Gym Wall kan een interessante aanvulling zijn voor de gymles. Je kan de Game Gym Wall ook buiten DreamHack Rotterdam om uitproberen bij House of Esports.

DreamHack Rotterdam
Game Gym Wall van House of Esports en Court Performance 

House of Esports steunt ook het Nederlandse Team OWranje, dat tijdens BlizzCon (het grote Blizzard-evenement in Los Angelos) meedoet aan de Overwatch World Cup. OWranje doet hun bootcamps ook bij House of Esports. Dit hele weekend kun je ook Team OWranje ontmoeten op DreamHack Rotterdam.

Next Level Esports
Voor DreamHack Rotterdam werkt House of Esports samen met Next Level Esports. In ‘traditionele’ sporten wordt al vaker gebruik gemaakt van ActionType. Dit is een theorie die uitgaat van de persoonlijkheid en voorkeuren die een sporter heeft. Sommigen schrijven liever met links, maar schoppen een bal het beste met hun rechterbeen. Je ActionType heeft ook invloed op je stijl van spelen en communiceren. Door uit te gaan van de persoon achter de sporter kun je deze zichzelf sneller leren kennen. Zo krijg je snel naar boven waar jouw sterke kanten liggen, met welk type persoonlijkheden je goed overweg kan en wat je valkuilen kunnen zijn. Next Level Esports neemt deze kennis en zet deze in voor esporters. Bij de stand van House of Esports kun je laten uitzoeken wat voor een ActionType jij hebt en wat jij kan doen om deze sneller en beter te ontwikkelen.

DreamHack Rotterdam
Donny Stumpel van Next Level Esports test een gamer 

Ministerie van Defensie: Gamen voor je CV
Het ministerie van Defensie is op zoek naar competente sollicitanten en doet dat op originele wijze. In samenwerking met iamprogrez is er een methode ontwikkeld om de vaardigheden die je leert in gaming te vertalen naar ‘soft skills’. Zo weet Defensie meteen voor welke functie jij geschikt bent. Met behulp van hun web-app kun je jouw Steam-account koppelen aan je inschrijving.

DreamHack Rotterdam
Je soft skills op basis van je games 

Ook al speel je geen enkele game bij hun stand, op basis van je profiel krijg je een overzicht van je vaardigheden. Altijd handig voor je cv. Interessante kandidaten krijgen automatisch bericht. De eerste sollicitanten zijn met behulp van dit programma al geselecteerd. Lees hier meer over dit concept.

mCon esports
Net als bij Firstlook en GameForce staat mCon esports met een stand op DreamHack Rotterdam. Er is merchandise te koop, je kan een praatje maken met hun esporters en hen ook uitdagen voor een potje CSGO. Veruit het populairste onderdeel van de mCon stand is de mogelijkheid op de foto te gaan met hun cosplayers.

DreamHack Rotterdam
Marcel Opperman van mCon Esports 

Hogeschool Rotterdam
Met de opleiding Creative Media & Game Technologies van de Hogeschool Rotterdam kun je leren hoe je interactieve digitale producten maakt. Je wordt een flexibele programmeur die niet vastzit aan een bepaalde programmeertaal. De studenten van Creative Media & Game Technologies hebben competitieve games gemaakt. De vier beste creaties kun je spelen op DreamHack Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen ook uitleg krijgen over hoe je eigenlijk een game maakt.

DreamHack Rotterdam
Hogeschool Rotterdam (locatie Wijnhaven) 

Meet & Greet en Gamen met Influencers
Iedere dag kun je een praatje maken met verschillende influencers. Paraduze, vThorben, JustRonaldd, Mick en OMGitsTiesto komen sowieso even langs. Ook is er geregeld gelegenheid voor een potje Fortnite. Op zaterdag kan je meespelen met MaximeMXM en Joost Speelt Spellen als zij beginnen aan het nieuwe seizoen van Apex Legends. Dave "Rojo" Jong werd dit jaar tweede bij het WK Fortnite. Je kan hem zondag zien bij de stand van Logitech G.

Gaming Expo
Er is nog veel meer te beleven tijdens DreamHack. Niet van alle standhouders is er bekend wat ze gaan doen. Het is daarnaast ook ondoenlijk om alles te beschrijven, dus hier een opsomming van een aantal partijen.

  • Winkel Alternate heeft een grote stand vol hardware.
  • Concurrent Game Mania heeft iets minder oppervlak, maar om de paar uur heb je hier kans prijzen te winnen.
  • Producent Poly (van Nacon en RIG) presenteert trots hun nieuwe REVOLUTION Pro Controller 3. Natuurlijk zijn hun andere gaming accessoires ook aanwezig. Bijna al hun producten kun je ook winnen.
  • Estatic Arts verkoopt bijzondere anime en gaming figurines.
  • MSI biedt je de laatste games aan om te spelen, zoals Borderlands 3.
  • Logitech G en Astro hebben de meest recente toetsenborden, muizen en koptelefoons voor jou om uit te proberen.
  • Omen by HP heeft veel ruimte gereserveerd voor lekker veel games.

DreamHack Rotterdam
Omen by HP

  • Sony PlayStation heeft een eigen stand, net als 2K, de uitgever van Borderlands 3.
  • VR Arcade brengt je compleet in een andere realiteit met virtual reality.
  • De Leidse Studenten Spellen Vereniging Het Duivelsei heeft een stand, waar je kennis kunt maken met bordspellen, Magic: The Gathering,Dungeons & Dragons of hun Levend Mario-spel.
  • De Nederlandse gameontwikkelaar Total Mayhem Games legt uit waar zij tegenbaan liepen met hun game We Were Here.
  • Gigabyte Aorus heeft presentator Alex Klein die goodiehunts verzorgd.

DJ Leroy Styles
DJ Leroy Styles is bekend van clubs als Now & Wow, Silly Symphonies en Thalia Lounge. Hij stond ook op Dutchweek Festival, Crazy Sexy Cool en Boothstock. Iedere middag om 12:00 draait Leroy Styles een set in Ahoy. Zaterdagavond is hij de gastheer van het ‘Leroy Styles and Friends’ feest in de nachtclub Toffler. Bevestigde vrienden die zaterdag gaan draaien zijn Soulroots en Rancido.

DreamHack Rotterdam

De speciale conferenties, competities en activiteiten die op één dag worden georganiseerd:

Vrijdag

EsportsX
Wil je meer weten van de wetenschap achter esport, dan moet je absoluut langskomen bij EsportsX. Dit is een kennisconferentie met René Treur (commentator Fox Sports & ESL en stemacteur) en Simon Zijlemans (Power Unlimited, Inside Gamer en RTL 7) als gastheren. Een toegangskaartje hiervoor geeft je meteen toegang tot DreamHack Rotterdam.

Er spreken behoorlijk grote namen dit jaar. Hierbij een aantal:

  • Tomas Lyckedal – DreamHack. Bedrijfsstrategie en samenwerkingen met media.
  • Julian Tan – Formule 1. Digitale strategie van onder andere de F1 Esports Series.
  • Aymeric Magne – Walt Disney. Global Events Director bij Disneyland Parijs
  • Koen Weijland – Influencer en ex-esporter. Meervoudig wereldkampioen FIFA.
  • Jaap Visser – Directeur van ESL Benelux. Bekend van de ESL Dutch Championship en de ESL Proximus Championship
  • Peter Warman – CEO en medeoprichter van Newzoo. Gespecialiseerd in esport-statistiek.
  • Andy Lurling – Oprichter LUMO Labs met Pillow’s Willow, Manus VR en VRee.
  • MaximeMXM – Influencer, streamer, gamer en simracer.

DreamHack Rotterdam

Education Day
Esport-ambassadeurs beantwoorden vragen van scholieren en studenten over de gaming industrie. In de ochtend opent esport-expert en -presentator Koen “Koenz” Schobbers. Hij is de bedenker van het 5S-en model om balans te vinden en te behouden tussen Slaap, Studie, Sport, Sociaal en Spel. Schobbers bespreekt de werkmogelijkheden, het leven van de spelers achter de schermen en het spelen in teamverband . Ook de donkere kanten van gaming, zoals verslaving, worden behandeld.  

Na Education Day is Schobbers trouwens te vinden bij EsportsX.

DreamHack Rotterdam
Koen “Koenz” Schobbers

Influencers Ronald "Ronald" Vledder en Thorben "vThorben" van Berkel nemen het stokje in de middag over. Succesvol zijn betekent niet dat alles in je leven van een leien dakje gaat. Ronald maakt al YouTube-filmpjes sinds zijn 8e en is met meer dan 700.000 volgers razend populair. Twee jaar terug scoorde hij plotseling een hit met het nummer “Die verdomde buurman”. Hij had ook last van een angststoornis en dan wordt filmpjes maken erg uitdagend. Influencer vThorben hoort bij de wereldtop van Fortnite-spelersen heeft ook een eigen kledinglijn opgezet. Hij kampte met een game-verslaving, maar heeft het nu beter in de hand.

Ronald en vThorben hebben later ook een Meet & Greet.

Ronald & Dazers - Die Verdomde Buurman ft. Derka

De verschillende Trust Gaming esportteams hebben de laatste jaren veel prijzen gewonnen in verschillende disciplines. Dat ging niet zomaar. Teams zijn overgenomen, opgeheven, doorgestart, opgegeven en toch weer herrezen. Het huidige esportteam van Trust legt aan de studenten uit hoe zij omgaan met hun succes en de druk om te presteren.

DreamHack Rotterdam

Esoccer Championship Rotterdam FIFA 2020
De Esoccer Championship Rotterdam is een regionale FIFA 20-competitie voor voetbalclubs. Negen teams streden dit seizoen om een plek in Ahoy, maar alleen BVV Barendrecht en RVV Neptunus-Schiebroek hebben het gered. Veelzijdig presentator René Treur levert het commentaar bij de wedstrijden. Treur heb je waarschijnlijk al gezien in de Fox Sports Edivisie, Ziggo Ebattle FIFA, Ziggo Ebattle F1, de MijnDomein Masters of de ESL Championships. Hij is trouwens ook de enige niet-Engelse commentator bij het officiële Pro Evolution Soccer – wereldkampioenschap.

DreamHack Rotterdam

Zaterdag

Iedereen kent wel iemand die steengoed is in Gran Turismo Sport. Deze PlayStation-exclusive is voor velen de standaard in simulatie racegames. Maar wie is de beste simracer die de Nederlandse eer kan verdedigen tijdens de Digital Cup van FIA Motorsport Games in Rome? De KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) heeft geen idee en stuurt daarom, in samenwerking met PlayStation, de winnaar van het ‘Road to Rome’-toernooi. 

DreamHack Rotterdam

Zondag

DreamHack Rotterdam

DreamHack Rotterdam