Vijf gametips voor de maand september

5. Untitled Goose Game

Sinds deze game werd getoond, kijk ik hier al naar uit. Het sfeertje is pakkend, de humor is aanstekelijk en de simpele geluidseffecten van piano en gans lijken prima met elkaar te werken. Wie wil er nou niet spelen als klootzakgans die de aanwezige mensen het leven zuur maakt?

Wat je precies doet in de game is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn opdrachten om uit te voeren, die vaak te maken hebben met het stelen van spullen van de mensen en deze of te verstoppen of op een andere manier te gebruiken. Ook laten de trailers zien dat je de mensen kunt laten schrikken (of beter: moet laten schrikken), je bent immers een erg enge gans. Verstop je in bosjes of achter bouwwerken, laat je niet vangen en wees een gans. HONK.

De aantrekkingskracht is lastig te beschrijven, maar in een periode met gigantische games, drukke games en grafisch intense games is een ogenschijnlijk ontspannende ervaring als Untitled Goose Game ook wel een aangename verandering in pace en setting. En ganzen zijn leuke dieren, dus dat helpt ook wel mee. Ik kijk er persoonlijk in ieder geval erg naar uit.

Metal Goose Solid Untitled Goose Game komt 20 september aanstaande naar Nintendo Switch en pc via de Epic Games Store.