Vijf gametips voor de maand september

4. Code Vein

Dark Souls, Bloodborne, Sekiro, Nioh: er zijn al heel wat lastigere games uitgekomen. Helaas is er nu een tijd stilte rondom dit soort games. From Software is nog een eind weg als het gaat om een Souls-game, Koei Tecmo heeft nog niet gezegd of Nioh 2 in 2019 uit gaat komen. Gelukkig is Bandai Namco ondertussen bezig met Code Vein, een Souls-like spel maar dan in animestijl.

In Code Vein is de wereld weer eens compleet naar de klote na een ramp en moeten wij als speler erachter zien te komen hoe het zo gekomen is. Jij speelt een Revenant, een mens dat een soort vampier is geworden. Jij bent dan nog een speciaal iemand, want je hebt betere krachten dan de meeste Revenants. De wereld is ondertussen een gevaarlijke plek geworden door de Lost, dat zijn Revenants die te veel bloed gedronken hebben en compleet doorgedraaid zijn. Tijd om moed en bloed te verzamelen en achter de waarheid van de wereld en jouw rol daarin te komen.

Er zijn wat elementen die Code Vein vooral anders maken. Je kunt een AI-speler meenemen in je avontuur. Deze kan je helpen, maar je hebt er ook werk aan, want deze moet je soms ook redden van de dood. Wil je het jezelf extra moeilijk maken, dan ga je natuurlijk zonder een hulpje alle vijanden te lijf. Dat vechten is ook anders: in andere spellen kies je een klasse of wapensoort en blijf je daar bij. In Code Vein kun je makkelijk wisselen van speelstijl door van Blood Code te veranderen. Sommige van deze Blood Codes kun je vinden in de wereld, maar ook verdienen door bazen te verslaan. Elke Blood Code levert naast een ander wapen ook andere skills op, die je weer kunt levelen om nog krachtiger te zijn.

Code Vein komt 27 september uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.