Vijf gametips voor de maand september

2. Gears 5

In de nieuwste Gears of War speelt Kait Diaz de hoofdrol. Deze 'outsider' kenden we al uit deel vier, toen zij er met JD Fenix en Delmont Walker opuit trok. Diaz is een afstammeling van Queen Myrrah, de leider van de Locust Horde tijdens de Locust en Lambent-oorlogen.

In Gears 5 gaat Kait op zoek naar de roots van haar ietwat bijzondere familie, als nakomeling van het Locust-ras. Van de campaign is nog niet zoveel bekend, al weten we al wel dat deze volledig in co-op te spelen is, zowel online als lokaal (3-player splitscreen co-op). Enkele weken geleden konden we al even los in de alpha tech test en dat was alvast veelbelovend. Of moeten we 'vertrouwd' zeggen ... Er lijkt namelijk weinig veranderd te zijn aan de formule van de brute shooter-franchise.

Op E3 van dit jaar werd bekendgemaakt dat er een crossover aanwezig is in Gears 5 met de nieuwe Terminator-film Terminator: Dark Fate, en dat spelers ook kunnen spelen als Sarah Connor (met de echte stem van Linda Hamilton) of als een T-800 Terminator-model aan de slag mogen. Of dit alleen geldt voor pre-orders of Game Pass-houders is onbekend.

Gears (of War) 5 komt uit op 10 september.