Vijf gametips voor de maand juli

3. Kill la Kill The Game: IF

Kill la Kill is een van de leukste en succesvolste anime-series van de afgelopen jaren. Deze serie, gemaakt door Studio Trigger, gaat over Ryuko Matoi, een 17-jarig schoolmeisje dat op zoek is naar de moordenaar van haar vader. Dit brengt haar naar Honnouji Academy, een ietwat aparte school met een totalitair regime. Gekleed in het levende kledingstuk Senketsu en gewapend met de helft van een gigantische magische schaar gaat ze de strijd aan met haar rivalen. In ruil voor Ryuko’s bloed geeft Senketsu haar bovennatuurlijke krachten – en verandert hij in een weinig verhullend uniform.

In Kill la Kill: IF ga je op de vuist als en met de hoofdpersonen uit de serie. Ontwikkelaars Arc System Works en Aplus hebben de game zo toegankelijk mogelijk gehouden, zodat iedereen mee kan doen met de spectaculaire gevechten. De game zal dan ook geen ingewikkelde knoppencombinaties kennen, maar door verschillende acties aan elkaar te rijgen kun je wel combo’s maken. Denk dus meer in de richting van Dead or Alive, dan Street Fighter.

De game zal tevens een verhaal bevatten waar de schrijver van de anime Kazuki Nakashima nauw bij betrokken is. Veel over deze Story Mode is nog niet bekend, alleen dat de hoofdpersoon niet Ryuko is zoals in de anime, maar Satsuki Kiryuin, Ryuko’s (initiële) rivaal. Deze modus zal uiteraard bestaan uit de nodige gevechten en aan elkaar geweven worden door verhalende cutscenes.

Als je dacht dat Kill la Kill al bol stond van de fanservice, dan moet je eens opletten. Kill la Kill: IF bevat alles wat de fans willen: razendsnelle actie, brute gevechten, doldwaze – schaarsgeklede – personages en natuurlijk de herkenbare, soms wat puberale humor. Vanaf 25 juli kun je aan de slag met de game op Nintendo Switch, PlayStation 4 en pc.