Vijf gametips voor de maand juni

3. The Sinking City

Wij klagen als het eens regent, maar de inwoners van The Sinking City hebben te maken met een overstroomde stad. The spel speelt zich af in het fictieve Oakmont in Massachusetts zo rond 1920. Bovennatuurlijke krachten zijn aan de gang en vele delen van de stad zijn door vreemde overstromingen onder water gezet. Er verschijnen vismensen, vreemde monsters en sommige mensen lijden aan rare visioenen. Jij komt als een prive-detective net aan in de stad. Je doel: overleven en het mysterie ontrafelen waar deze bovennatuurlijke toestanden vandaan komen.

Het verhaal en de sfeer zijn gebaseerd op het werk van de horror-schrijver H.P. Lovecraft. Voor de kenners zijn er genoeg verwijzingen te vinden over de Cthulhu. De makers laten ook wat andere gebeurtenissen uit Lovecraft-boeken langskomen, zo wordt Innsmouth ook genoemd. Ook de tijdgeest speelt mee. De makers hebben dan ook een historisch architect in de armen genomen om de Engelse stad te laten ontwerpen volgens begin 20ste eeuw. In de arme wijk zie je ook veel armoede, terwijl gefortuneerde mensen zich in de betere wijken en commerciële districten begeven.

The Sinking City neemt je niet mee aan de arm. Er is geen kompas of neon-blinkende pijl die vertelt waar je heen moet. Je moet als een Sherlock de tips en bewijslasten zelf zoeken. Je dagboek is je grootste vriend bij het ontrafelen van de zaken die je tegen komt. Door dialoogkeuzes kan een zaak ook heel anders lopen en ook jij krijgt last van visioenen. Deze elementen maken het spel interessant, er zijn al genoeg games die je te veel helpen je doel te vinden. The Sinking City komt 27 juni uit op pc, Xbox One en PlayStation 4.