Vijf gametips voor de maand januari

Na Tales of Berseria is het al twee jaar stil rondom de franchise. Dat er een compleet nieuw deel komt lijkt ons vanzelfsprekend, maar waarop en wanneer is een kwestie van geduld hebben. Gelukkig heeft Bandai Namco nog iets om het wachten dragelijker te maken. Mocht je een PlayStation 3 hebben gehad dan heb je Tales of Vesperia nooit gespeeld. Met dank aan Microsoft en een zak geld is de game alleen voor Xbox 360 uitgekomen in het Westen. Nu, bijna 10 jaar later, mag iedereen aan de slag met de Definitive Edition.

In Tales of Vesperia zijn er vele gevaren die door de mensheid buiten de deur gehouden worden door zogenaamde blastia-cores. Deze schilden zorgen ervoor dat er geen gevaar in de steden te vinden is. Natuurlijk komt daar verandering in. We beginnen als Yuri Lowell. Hij is op zoek om een gestolen blastia-core van zijn wijk terug te krijgen. Tijdens zijn missie ontmoet hij een jonkvrouw genaamd Estelle en vlucht met haar uit de hoofdstad op zoek naar de blastia-dief. Op hun reis ontmoeten ze nog meer avonturiers die zich, zoals gewoonlijk in een Tales of-game, bij de held aansluiten. Samen vindt de groep de gestolen kern die in het bezit was van een corrupte gildenleider. Nu ze weten dat er mensen op jacht zijn naar deze cores besluit de groep om een onafhankelijke gilde op te richten, genaamd Brave Vesperia, dat deze corrupte gasten opspoort. Vanaf daar begint het avontuur pas echt, want er is iets veel groters en gevaarlijkers dat te maken heeft met deze blastia-cores.

Tales of Vesperia is JRPG waar vele bekende features van de serie weer terug te vinden zijn, maar elke keer net wat anders en beters om bijvoorbeeld het vechten realtime te maken. De Definitive Edition heeft alle content van het origineel, inclusief de Japanse PlayStation 3-port die wat uitgebreider was. Nu de systemen wat meer aan kunnen is alles ook opgepoetst, zoals de modellen en textures. En voor de puristen onder ons: de game heeft de Engelse en Japanse stemmen.