Vijf gametips voor de maand januari

Square Enix lijkt het leuk te vinden om fans van series te laten wachten. Eerst duurde Final Fantasy XV een eeuwigheid, en bijna niemand geloofde meer dat het ooit goed zou komen. Datzelfde hebben mensen met Kingdom Hearts III. De makers zijn sinds 2006 bezig met de game die pas in 2013 aangekondigd werd. Daarna volgde zo ongeveer een teaser per jaar, maar een releasedatum bleef uit. En nu is het dan zo ver, we mogen in januari eindelijk weer met Sora, Donald en Goofy aan de slag en het einde van het langlopende verhaal meemaken. Als iemand het verhaal nog kan volgen na al die spinoffs die op verschillende platformen uitkwamen.

Onze helden gaan in Kingdom Hearts III op zoek naar de zeven beschermers van het licht en de 'Key to Return Hearts' om het plan van Master Xehanort te stoppen. Dit gaan we doen in verschillende werelden die Disney-fans zeker herkennen. Nieuw zijn de Kingdom of Corona uit Tangled, San Fransokyo uit Big Hero 6, Toy Box uit Toy Story, Monstropolis uit Monsters, Inc., en Arendelle uit Frozen. Er komt ook een originele wereld speciaal voor deze game gemaakt, genaamd Scala ad Caelum. Oude bekende werelden zijn Olympus uit Hercules, The Caribbean uit Pirates of the Caribbean: At Worlds End,100 Acre Wood uit Winnie the Pooh en meer.

Na zoveel jaren gaat het dan toch gebeuren. Ik ben al druk bezig geweest de oude delen in de juiste volgorde te spelen zodat ik weer helemaal bij in het verhaal ben, maar gelukkig is er ook YouTube met samenvattingen als je dit nog moet doen. Kingdom Hearts III komt uit op PlayStation 4 en Xbox One.