Filmjaar 2019: wat kun je verwachten?

7. Spannende spin-offs

Omdat men zo zoveel mogelijk films wil maken binnen eenzelfde universum komen er komend jaar ook weer verschillende spin-offs aan. Deze zomer is daar onder andere Men in Black: International.

Dit keer zonder Will Smith en Tommy Lee Jones maar mét Chris Hemsworth en Tessa Thompson die opnieuw een duo vormen na Thor: Ragnarok. De eerste trailer werd op het internet niet erg enthousiast ontvangen. Ook kan je jezelf de vraag stellen hoe actueel het concept van deze films nog zijn. Duidelijk is dat bij de studio de put ver leeg is, aangezien er eerder overwogen werd om een cross-over te maken met 21 Jump Street. Dit is meer een rechttoe rechtaan sequel met een andere cast en andere locatie.

The Joker
Joaquin Phoenix als The Joker

In andere bizarre spin-offs vinden we ook Joker die in oktober zal gaan draaien. The Joker is de aartsvijand van Batman en daarom al meerdere keren eerder tot leven gewekt. Verreweg de beste vertoning ooit is die van Heath Ledger in The Dark Knight. Toen een paar jaar geleden bekend werd dat Jared Leto de rol ging vertolken in Suicide Squad werd er weer reikhalzend naar uitgekeken. Die laatste viel nogal tegen. Ondanks het DC filmuniversum komt er nu toch een film over The Joker die helemaal los van de rest staat. Zo wordt er ook nog apart aan een film gewerkt met Jared Leto als The Joker. De eerste beelden van Joker zien er goed uit. Joaquin Phoenix zal de titelrol vertolken en de film zal een nieuw origin-verhaal vertellen, gefilmd met een laag budget. Todd Philips, regisseur van The Hangover, zal de regie voor zijn hand nemen.

Hobbs & Shaw
Testosteron vs testosteron

Fast and the Furious 9 moest wijken voor deze film, wat tot veel conflict op de set leidde. Toch is Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw een feit en zal de film, met hoofdrollen voor Dwayne Johnson en Jason Statham, toch echt voor veel lawaai zorgen in augustus. Idris Elba speelt de slechterik en zal ervoor zorgen dat frenemies Hobbs en Shaw samen moeten gaan werken. Ongelooflijk vergezocht maar in deze franchise maakt dat toch niet meer uit.

Er is dus veel om naar uit te kijken. Welke films ga jij bezoeken?