Filmjaar 2019: wat kun je verwachten?

6. Ah yeah!!

Tot slot een aantal films die in de omschrijving zo tof lijken, dat we niet anders kunnen roepen dan Ah yeah!! 

Zo starten we op 17 januari al met Glass, de langverwachte sequel op Unbreakable. Nadat drie jaar geleden een after credit scène bij de film Split onthulde dat die film zich in datzelfde universum afspeelt, wordt er reikhalzend uitgekeken naar de confrontatie tussen David Dunn (Bruce Willis) en The Beast (James McAvoy). Een sequel waar iedere fan van het origineel al sinds 2000 op wacht. Mogelijk kwam de film net te vroeg, toen het superheldengenre nog niet zo breed geaccepteerd werd als nu. Het publiek lijkt er klaar voor te zijn. We hebben komende week een interview met M. Night Shyamalan over deze film.

Keanu Reeves keert ook weer terug als John Wick in John Wick 3: Parabellum. Na twee uitstekende actiefilms trekt Reeves dit keer ten strijde op een paard om te ontsnappen uit New York. Op het einde van de tweede film werd het lidmaatschap van het Continental ingetrokken, maar Wick kreeg een uur voorsprong voordat de jacht op hem geopend zou worden. Halle Berry voegt zicht ook bij de cast als de mysterieuze Sofia. Als de keiharde indicatie van de eerste twee films wordt doorgezet zal dit weer genieten worden. De film draait vanaf mei.

john wick te paard
John Wick valt aan te paard!

Dit jaar brengt ons ook weer een nieuwe film van Quentin Tarantino! Wat de man ook maakt, het is altijd een bijzondere film. Dit keer gaat hij zich branden aan de filmindustrie met Once Upon A Time in HollywoodDe cast wordt aangevoerd door Brad Pitt en Leonardo DiCaprio, met bijrollen van Margot Robbie, Al Pacino en Kurt Russel. De film toont ons de wereld van Hollywood toen Tarantino zelf nog maar 6 jaar was. Terwijl TV-acteur Rick Dalton probeert door te breken in de filmindustrie wordt de buurt in de greep gehouden door de Manson murders. De historie is mogelijk niet bekend bij iedereen, maar Tarantino weet het publiek altijd te verrassen. De film staat gepland voor een release in juli.

once upon a time in hollywood pitt en dicaprio
Pitt en DiCaprio op de set

Ook komt Jordan Peele dit jaar terug met Us. Na zijn fantastische film Get Out is hij nu terug met een horrorfilm die nog enger lijkt te worden. Peele wil er niks over kwijt maar de trailer, die je hieronder vindt, smaakt al vast naar meer. Horroriconen vind je dit jaar ook in Godzilla: King of the Monsters waarin Godzilla het tegen de titans moet opnemen: Mothra, Rodan en King Ghidorah. Dat wordt knokken op een epische schaal! Ah yeah!!!